.

Mat

Foto/Oppskrift - Kakemenn

Kakemenn
(Oppskriften kan dobles)
375g Hvetemel
2ts Hornsalt
250g Sukker
40g Smeltet smør
1,5 dl Vann

Ekstra hvetemel til utkjevling er nødvendig

Stekes på 200C i ca 10 minutter
(litt lavere temperatur og litt kortere steketid er nok nødvendig i dagens moderne stekeovner. Følg med, elles blir de bent!)

Dette er en gammel oppskrift som min familie har brukt siden 60-tallet. Visst nok skal oppskiften være enda eldre. Det var onkelen min som kom hjem med den fra skolekjøkkenet, siden er den blitt brukt hvert år.  Jeg er overbesvist om at det ikke er ordentlig jul uten.

Enjoy!

-Cecilie

Det perfekte smørbrødet

Jeg vil ha mat. jeg vil ha god mat. Et grovt rundstykke med pesto, brieost, karser, salami og agurk, takk!
Kanskje jeg skal dyrke mine egne karser til og med.

Alt for det perfekte smørbrødet. Jeg bare lengter etter å tilbringe litt tid med det og en god kopp te. Lengselen bare øker ved å tenke på det.

Ok, det er bra ille å fantasere om mat! Men hva kan jeg gjøre. Det er ikke min feil at det smaker himmelsk...

-Cecilie

Test av påskeegg

Nå har alle de tre store sjokolademerkene i Norge laget sin versjon av sjokoladeegg med melkefyll, så nå skal de testes.


Her er godbitene.

Først ut  har vi Minde sine påskeegg. Det er egentlig ikke egg, men kuler. Det er faktisk de samme som de kaller noe sånt som julekuler i juletider. I hver pose er det 150g med påskeegg og herlighten koster ca. 37kr, noe som får en kilopris på ca 246,6 kr. Minde sine egg var de som hadde minst innhold av melkekrem med 46%.

Smaken:
Smaken på melkekremen er litt syrligere enn det jeg hadde forventet, minnet litt om yoghurt fremfor melk. Sjokloaden må ha vært helt grei, siden jeg ikke husket noe spesielt av den etterpå.

Konsistensen:

Kremen var mektig, men ikke særlig luftig. Den smeltet ikke på tungen slik jeg hadde håpet på.


Mindes påskeegg får karakteren 6/10.

Nidar har kommet ut med sine egene påskeegg i år. De heter "Plommen i Egget" og koster ca. 25kr for 100g. Kiloprisen blir da 250kr. Disse påskeegggene er formet som egg og har høyest prosent melkekremfyll av alle i testen med 51%.

Smaken:
Her ble jeg posetivt overrasket. Kremen var god på smak og holdt mål. Sjokoladen minnet litt om bergene melk, ikke min personlig favoritt, men god den også.

Konsistensen:
Meklefyllet var mektig, men lite luftig. Noe som ikke er så ille, for en følte at en fikk mye eggefyll for pengene.


Nidars påskeegg får karakteren 8/10.

Sist, men ikke minst i denne testen er det klassikeren fra Freia som står for tur. Eggene fra Freia får du i en søt lilla eggekartong med to medfølgende skjeier. De skoster ca. 32kr for 136g, noe som gir en kilopris på 235,2kr, altså billigst i testen. Eggene er store, men jeg har en følelse av at de forsvinner fort. Det er 50% melkekrem i Freias egg.

Smak:
Eggekremen i Freia sine egg er, etter min mening, den som smaker best. Sjokoladen er også best på smak, mulig fordi den har en litt nøtteaktig smak.

Konsistens:
Konsistensen på eggekremen er mer luftig og minner mer om en mousse enn krem. Det får den til å smelte på tungen.


Freias Påskeegg har fått full pott 10/10, fordi helhetsinntrykket er at alt er mer forseggjort.

Men uansett, får man kun fatt påskeegg fra ett av disse merkene, er påsken sikret, da alle faktisk var gode.

- Cecilie

Oreokake

For noen år siden fant jeg en fantastisk oppskrift på oreokake på nettet. Kaken er, etter min mening, bedre enn den du kan få kjøpt på peppes og deli! Den er mektig og god, og passer derfor til store og små besøk. Jeg skriver små besøk, for da får man rester til overs, noe man sikkert får uansett. Denne kaken smaker bedre dagen der på.

Oppskriften er her:


Dette trenger du:

- ca. 450 g Oreo Cookies (eller annen sjokoladekjeks med fyll)

- 100 g smeltet smør
- 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225 g) - myknet
- 2,5 dl melis
- ca 3,5 dl piska krem (Menkomel Wipping egner seg bra)
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose sjokolademousse Toro
- 3 dl melk til moussenFremgangsmåte:


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter. Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.


Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.


Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.


La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.Linken til forumet jeg fant den i er her. Der er også flere tips til kaken:)

- Cecilie
hits