.

Mat

Foto/Oppskrift - Kakemenn

Kakemenn
(Oppskriften kan dobles)
375g Hvetemel
2ts Hornsalt
250g Sukker
40g Smeltet smr
1,5 dl Vann

Ekstra hvetemel til utkjevling er ndvendig

Stekes p 200C i ca 10 minutter
(litt lavere temperatur og litt kortere steketid er nok ndvendig i dagens moderne stekeovner. Flg med, elles blir de bent!)

Dette er en gammel oppskrift som min familie har brukt siden 60-tallet. Visst nok skal oppskiften vre enda eldre. Det var onkelen min som kom hjem med den fra skolekjkkenet, siden er den blitt brukt hvert r. Jeg er overbesvist om at det ikke er ordentlig jul uten.

Enjoy!

-Cecilie

Det perfekte smrbrdet

Jeg vil ha mat. jeg vil ha god mat. Et grovt rundstykke med pesto, brieost, karser, salami og agurk, takk!
Kanskje jeg skal dyrke mine egne karser til og med.

Alt for det perfekte smrbrdet. Jeg bare lengter etter tilbringe litt tid med det og en god kopp te. Lengselen bare ker ved tenke p det.

Ok, det er bra ille fantasere om mat! Men hva kan jeg gjre. Det er ikke min feil at det smaker himmelsk...

-Cecilie

Test av pskeegg

N har alle de tre store sjokolademerkene i Norge laget sin versjon av sjokoladeegg med melkefyll, s n skal de testes.


Her er godbitene.

Frst ut har vi Minde sine pskeegg. Det er egentlig ikke egg, men kuler. Det er faktisk de samme som de kaller noe snt som julekuler i juletider. I hver pose er det 150g med pskeegg og herlighten koster ca. 37kr, noe som fr en kilopris p ca 246,6 kr. Minde sine egg var de som hadde minst innhold av melkekrem med 46%.

Smaken:
Smaken p melkekremen er litt syrligere enn det jeg hadde forventet, minnet litt om yoghurt fremfor melk. Sjokloaden m ha vrt helt grei, siden jeg ikke husket noe spesielt av den etterp.

Konsistensen:

Kremen var mektig, men ikke srlig luftig. Den smeltet ikke p tungen slik jeg hadde hpet p.


Mindes pskeegg fr karakteren 6/10.

Nidar har kommet ut med sine egene pskeegg i r. De heter "Plommen i Egget" og koster ca. 25kr for 100g. Kiloprisen blir da 250kr. Disse pskeegggene er formet som egg og har hyest prosent melkekremfyll av alle i testen med 51%.

Smaken:
Her ble jeg posetivt overrasket. Kremen var god p smak og holdt ml. Sjokoladen minnet litt om bergene melk, ikke min personlig favoritt, men god den ogs.

Konsistensen:
Meklefyllet var mektig, men lite luftig. Noe som ikke er s ille, for en flte at en fikk mye eggefyll for pengene.


Nidars pskeegg fr karakteren 8/10.

Sist, men ikke minst i denne testen er det klassikeren fra Freia som str for tur. Eggene fra Freia fr du i en st lilla eggekartong med to medflgende skjeier. De skoster ca. 32kr for 136g, noe som gir en kilopris p 235,2kr, alts billigst i testen. Eggene er store, men jeg har en flelse av at de forsvinner fort. Det er 50% melkekrem i Freias egg.

Smak:
Eggekremen i Freia sine egg er, etter min mening, den som smaker best. Sjokoladen er ogs best p smak, mulig fordi den har en litt ntteaktig smak.

Konsistens:
Konsistensen p eggekremen er mer luftig og minner mer om en mousse enn krem. Det fr den til smelte p tungen.


Freias Pskeegg har ftt full pott 10/10, fordi helhetsinntrykket er at alt er mer forseggjort.

Men uansett, fr man kun fatt pskeegg fra ett av disse merkene, er psken sikret, da alle faktisk var gode.

- Cecilie

Oreokake

For noen r siden fant jeg en fantastisk oppskrift p oreokake p nettet. Kaken er, etter min mening, bedre enn den du kan f kjpt p peppes og deli! Den er mektig og god, og passer derfor til store og sm besk. Jeg skriver sm besk, for da fr man rester til overs, noe man sikkert fr uansett. Denne kaken smaker bedre dagen der p.

Oppskriften er her:


Dette trenger du:

- ca. 450 g Oreo Cookies (eller annen sjokoladekjeks med fyll)

- 100 g smeltet smr
- 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225 g) - myknet
- 2,5 dl melis
- ca 3,5 dl piska krem (Menkomel Wipping egner seg bra)
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose sjokolademousse Toro
- 3 dl melk til moussen



Fremgangsmte:


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skl og brekkes opp i smbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig sm biter. Smelt smr, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.


Mix kremosten med melis med en mixer s det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til rre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smr massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjleskap 30 minutter.


Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rr inn de siste kakebitene i moussen. Smr massen over kaken og sett i kjleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem p toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mnster med vanlig sjokoladesaus.


La kaken st avkjlt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den fr st nesten ett dgn fr man skjrer rundt kanten og lsner formen og spiser.



Linken til forumet jeg fant den i er her. Der er ogs flere tips til kaken:)

- Cecilie
hits