.

desember 2010

Foto, Julekule-Cecilie

God Jul

Akkurat nå befinner jeg meg på Finnsnes i Troms og skal feire jul i Tromsø hos min bedre halvdels familie.  Jeg er tilbake igjen i romjulen, men nå har jeg ferie.

Jeg ønsker alle en strålende julefeiring!

-Cecilie

Foto, Julelys


-Cecilie

Foto, Byrde


-Cecilie

Foto, Hengende-Cecilie

Foto, Bybanen


Den er både elsket og hatet. Jeg har selv vært frustret over bybanen, spesielt siden de kuttet busstilbudet mitt for å tvinge meg til å ta banen. Av den grunn har jeg i stedet begynt å gå til sentrum. Det tar omtrent en time og ett kvarter å gå hjemme fra og inn til den blå stein. Det er bare rundt 6 km å gå. Med musikk på øret går det fort.

Bildet tok jeg for et par dager siden og har gjort det om til HDR. Jeg har det i svart/hvitt-versjon også, men jeg liker det best i farger. Kanskje jeg legger det ut senere. Helt siden bybanen begynte å gå har jeg ønsket å ta et bra bilde av den. Nå har jeg i det minste et brukbart et.

-Cecilie

Foto, Vinter


Nok et vinterbilde. I fjor tok jeg nesten ikke noen bilder av snøen, enda vi hadde den liggende lenge. Jeg var vel egentlig ikke så god til å ta bilder heller. Bare siden i sommer syns jeg at jeg har utviklet meg mye. Noe jeg håper at jeg vil fortsette med. Hele tiden finner jeg noe nytt å strekke meg etter og jeg håper det fortsetter slik at jeg aldri går lei av å ta bilder.

Vinteren er i grunnen ganske fin når man ser bort fra kulden, ufremkommeligheten og mørket. Bildene viser det vakre ved vinteren, bare det du ser. Om sommeren gleder jeg meg til vinteren og om vinteren gleder jeg meg til sommeren. Jeg tror det har noe med at jeg idealiserer den årstiden vi ikke er i ut fra det jeg ser på bilder. Alt var jo perfekt da bildet ble tatt. Eller var det det?

Jeg må snart ta noen ordentlige julebilder. Det tror jeg faktisk ikke at jeg noen gang har gjort. Kanskje det nå er på tide å begynne å pynte til jul?!

Hva syns du om bildet?
Lengter du også etter en annen årstid?

-Cecilie

Foto, Or


Bildetitlene mine har blitt mindre og mindre kreativ den siste tiden. Dessuten ligner mange av bildene mine på hverandre og kunne lett fått samme tittel. Det er lenge siden jeg har hatt naturfag nå, men jeg fant ut hvilket tre det var €Kry€.

Bildet er tatt med min nye Tamron 10-24mm. Jeg er overrasket over den korte nærgrensen og skarpheten linsen gir. Jeg har testet det litt ut de siste dagene og så langt er jeg svært fornøyd. Dessuten er det ufattelig gøy å prøve noe nytt!

-Cecilie

Jeg kom videre i en fotokonkurranse

Jeg er kommet videre i en fotokonkurranse jeg deltok i for mange, mange uker siden. Egentlig har jeg gitt opp alt som heter fotokonkurranser, da det alltid virker som at de som har de fleste leserne vinner gang på gang. Det er mange fine bilder som er videre i denne runden, så jeg regner ikke med å vinne, men det er alltid like flaut å ende opp med null stemmer.

Gå inn på bloggen til linnjones og stem på det bildet du liker best. Om du vil stemme på meg er jeg altså nr 4 med det store gule bildet.

-Cecilie

Foto, Boble HDR
-Cecilie

Foto, Vinterlandskap HDR


-Cecilie

Foto, Vintersiv


-Cecilie

Foto, Jeg savner høsten


Jeg er ofte krisk til hvilke bilder jeg legger ut på bloggen. I det siste har jeg begynt å stille enda høyere krav til bildene jeg vurderer å legge ut. Du trenger ikke å være enig i at bildene er noe bra, men jeg legger, stort sett, ikke ut bilder jeg ikke er fornøyd med. Dette bildet tok jeg i begynnelsen av oktober, men har ikke lagt det ut fordi jeg ikke syns det var bra nok og at det lignet for mye på bilder jeg la ut i den perioden. Nå er det lenge siden jeg har lagt ut slike bilder og jeg savner høsten. Dessuten tar kulden knekken på kreativiteten min.

Hva syns du om bildet?
Hva kunne vært gjort annerledes?

-Cecilie

Foto/Oppskrift - Kakemenn

Kakemenn
(Oppskriften kan dobles)
375g Hvetemel
2ts Hornsalt
250g Sukker
40g Smeltet smør
1,5 dl Vann

Ekstra hvetemel til utkjevling er nødvendig

Stekes på 200C i ca 10 minutter
(litt lavere temperatur og litt kortere steketid er nok nødvendig i dagens moderne stekeovner. Følg med, elles blir de bent!)

Dette er en gammel oppskrift som min familie har brukt siden 60-tallet. Visst nok skal oppskiften være enda eldre. Det var onkelen min som kom hjem med den fra skolekjøkkenet, siden er den blitt brukt hvert år.  Jeg er overbesvist om at det ikke er ordentlig jul uten.

Enjoy!

-Cecilie

Foto, Frost


-Cecilie

hits