.

september 2010

Nytt design?

Jeg har lenge ønsket meg nytt design. Det jeg har var vel egentlig tilpasset bloggen min når jeg skrev litt lenger innlegg, men nå når jeg har så mye bilder på bloggen, trenger jeg nytt syns jeg. Jeg fikk vel det bekreftet da bloggen min ble vurdert av Karina Olsen på koops.blogg.no.

Nå skal jeg rett og slett ut å ta bilder som jeg kan bruke til header. Se forresten den nydelige skissen over planene mine (klikk for større):

Det er egentlig ganske greit å ha en skisse å gå etter. Så ser vi hva jeg ender opp med. Jeg ønsker enda å ha noe som ikke alle andre har, men det kan bli litt vanskelig med et slikt oppsett. Jeg får håpe at jeg kan lage en kreativ og stilig header som skiller seg ut.

Det er også mye å finne ut av. Blant annet hvordan man kan få meny under headeren og hvordan bli kvitt reklame.

Er det noen som har tips eller kommentarer til dette eller noe annet?

-Cecilie

Foto, Høstbjørk


-Cecilie

Foto, Håp


-Cecilie

Foto, Frykt


Minn meg på å kjøpe en bedre sprittusj!

-Cecilie

Foto, Rep


Jeg har ikke vært i særlig godt fotograferingshumør den siste tiden. Jeg kan heller ikke si at jeg er særlig fornøyd med de bildene jeg faktisk har tatt heller. Det kommer seg nok snart igjen.

-Cecilie

Foto, Frittgående


-Cecilie

Foto, Skogsbøk
-Cecilie

Foto, Hindring


-Cecilie

Foto, Froskeperspektiv


-Cecilie

Loppemarked og oppussingsprosjekt

På lørdag var jeg på loppemarked. Det var utrolig skuff, så vi reiste til sentrum og gikk på fretex i stedet. Der fant jeg et stilig lite tretrillebord som jeg syns ville passe så fint i stuen om jeg bare kunne pusse det opp først. Det har jeg altså brukt helgen til.Hva syns du om resultatet?

-Cecilie

Foto, Eng


-Cecilie

Hva gjør du med bildene dine?

Det er så mye jeg har lyst til å gjøre med bildene mine. Jeg vil ha bilder på fotolerret, i album, i fotobok. Ja, jeg vil ha absolutt alt. Problemet er å ha penger, tid og plass til alt. Siden penger neppe vil strekke til alle mine indre fantasier, så må jeg uansett sitte meg ned en dag å velge hva jeg faktisk vil.

Bilde på fotolerret er jo en fin gave, men jeg vil jo gjerne ha bilder selv også. Jeg er ikke så flink til å lage album selv, og det er litt gøy med sine egne bilder i et hefte eller noe sånt. Da passer jo fotobok bra. Jeg er ikke så stor fan av fotopapir heller.

Det er faktisk ganske vanskelig å finne ut hvordan jeg vil ha bildene mine. Jeg har så mange bilder liggende som jeg ikke var helt fornøyd med, men som jeg fikk fremkalt. Nå kan jeg angre. De bare ligger der og samler støv. Det er bare så synd at det blir billigere å fremkalle flere bilder enn få.

Hva gjør du med bildene dine?
Har du kjøpt noen av de mange fotoproduktene som finnes?
Og, eventuelt, hvor kjøper du de?


-Cecilie

Disneyfilmer fra barndommen

Som jeg har skrevet tidligere, så lever jeg i nåtiden, og vet bare om fortiden. I mitt 20 år lange liv har jeg analysert det meste jeg har opplevd. Det er mye fra barndommen jeg enda husker og jeg håper jeg aldri vil glemme det.

Noe av det jeg husker best, er de klassiske Disneyfilmene. Barnefilmene var jo så mye bedre før i tiden. Da handlet de om noe og var ikke bare ren underholdning. For et savn. Da var det nok snakk om familiefilmer og ikke bare barnefilmer. Noen av favorittene var nok:

Løvenes konge, både nr 1 og nr 2, ja oppfølgerene var som oftest bedre før i tiden også
Toy Story
Oliver og gjengen
Bambi
Bernad og Bianca i Australia
Jungelboken
Dumbo
Pocahontas
Ringeren i Notre Dame
Robin Hood.

Ut fra denne listen ser det ut som om jeg var veldig glad i dyr. Jeg fikk sykt lyst til å se alle filemene igjen. Her er noe filmmusikk fra noen av filmene:-Cecilie

Foto, Høst


-Cecilie

Foto, Måke


-Cecilie

Loppemarked i helgen

Jeg gleder meg til jeg skal dra med venninnen min på loppemarked på lørdag. Det skal være på en skole i nærheten. Helt siden loppemarkedsesongen var slutt i vår, har jeg gledet meg til den skulle begynne igjen.Når en skal på loppemarked er det viktig å ha noe å se etter, slik at man ikke bare bruker opp pengene på tull, for så å finne noe man trenger når man ikke har mer kontanter igjen.

Det jeg ser etter på loppemarked
- Keramikk
- Bøker
- LP-plater
- Antikke ting
(type skinnkofferter, hattebokser, gammel dukkevogn o.l.)
- Perler (ikke ordentlige perler, men vakre ting som man gjerne ikke finner andre steder)

Sist jeg var på loppemarked, brukte jeg rundt 200kr og kom hjem med en del bøker, paraplystativ + to paraplyer og et lite treningsapparat. Kanskje jeg skal ta med 400kr denne gangen, det kan jo hende jeg kommer over noe genialt og/eller at prisene har gått litt opp.

Er du i Bergen og har lyst å gå på loppemarked, meld deg inn i denne gruppen på facebook: LOPPEMARKEDER I BERGEN.

Har du noen tips til hva annet man kan se etter på loppemarked?


-Cecilie

Foto, Resultat 2


-Cecilie

Foto, kjetting


-Cecilie

Foto, Rognebær


-Cecilie

Foto, Resultat

Folk i fart. Det kan være vanskelig når autofokusen ikke vil samarbeide. Det ble overraskende mange gode bilder, selv om mange ble bra dårlig. Det har vært en lærerik og vanvittig gøy dag. Det eneste bilde jeg har redigert så langt:


-Cecilie

Mas

I morgen skal jeg øve meg på å ta bilder av folk i bevegelse. Det blir nok en interessant opplevelse. Det er kun øvelse som gjør mester. Ikke det at jeg har et indre mål om å bli mester, men jeg ønsker jo å bli bedre i det jeg holder på med.

Jeg har merket at bloggen min har blitt en nesten ren fotoblogg. Det er ikke helt meningen. Jeg bare orker ikke å engasjere meg så mye i verden. Da er det bedre å lete etter det vakre rundt meg og dele det med alle andre.

Noe av det jeg liker best å ta bilde av, er ting som er litt malplasserte, for eks. noe i jern som ruster i naturen. I kampen mennesket har mot naturen, vil naturen alltid vinne til slutt. Derfor er det så fantastisk å ta bilder av slike ting. Andre ting jeg er glad i å forevige er små detaljer av ting vi tar forgitt.

I det siste har jeg blitt mer og mer glad i svart/hvit-bilder. Tidløse bilder, det er herlig det. Og selvfølgelig mørke bilder med høy kontrast.

Jeg har mye å forbedre og tar gjerne i mot konstruktiv kritikk på bildene mine. Bedrevitenskap regner jeg med at man holder seg for god for. Det er en viss forskjell.

Noen som har noen generelle tips til hvordan jeg kan ta bedre bilder?
-Cecilie

Foto, Nyper.


-Cecilie

Foto, Rust


-Cecilie

Foto, Liten periferi #2


-Cecilie
hits