.

august 2010

Foto, Liten periferi


-Cecilie

Foto, dråper på blad


-Cecilie

Snart høst, vinter og JUL


Daisypath Christmas tickers


Jeg gleder meg til det bli kjølig i luften og jeg må tre på meg ull i alle varianter. Jeg gleder meg til lange turer i regnet, til å lukte at vinteren nærmer seg. Juleglede og julegavelaging. Gode stunder med venner og familie. Sommeren er så vidt over, og det nærmer seg jul... Og jeg elsker det!
-Cecilie

Tanker for fremtiden


Hvilke fremtid jeg har i sikte, vil jeg kanskje aldri vite. Jeg opplever og erfarer ting underveis i nåtiden. Det er bare fortiden og nåtiden jeg vet noe om. Fremtiden er bare en idé om en nåtid på et snere tidpunkt i livet. Jeg vet ikke noe om den, men jeg kan ha klare mål og ideer om hvordan jeg vil at nåtiden skal være senere i livet. Om jeg vil oppnå noe som jeg hadde planlagt, vet jeg ikke. I løpet av de siste to årene har jeg endret mitt syn på livet. Nå har jeg fått to nye livsmotto:
-Aldri si aldri
-Alt skjer for en grunn
Dette kommer i tillegg til mitt mitt første motto
-Det du gjør i dag er grunnlaget for morgendagen

Hva ønsker jeg for fremtiden?
Jeg ønsker å få meg en jobb, utdannelse, å skrive en roman, skrive barnebøker, jobbe med ungdom, reise og erfare.

Jeg har lyst til å delta i NaNoWriMo i år. Dette er første gangen, siden jeg kunne skrive, at jeg ikke skal gå på skolen i November. Det passer perfekt. Da får jeg forhåpentligvis skriveerfaring og er ett skritt nærmere en idé jeg har om fremtiden.

Hva burde nåtiden inneholde om noen år?
-Cecilie

Foto, By

Foto, Tre


-Cecilie

Foto, andunger


-Cecilie

Foto, Utsikt


-Cecilie

Musikk, Tracy Chapman

En av mine favorittartister er Tracy Chapman. Nydelig stemme og meningsfulle tekster. Her er tre av sangene hennes.Let opp tekstene, lytt og les samtidig, da vil du få mer ut av sangene.
-Cecilie

Foto, Tunge skyer

-Cecilie

Fotoprosjekt, Musikk

-Cecilie

Foto, Tromsø

Dette er mitt Nord Norge.
-Cecilie

Foto, Vær i Troms

Bildet er tatt fra Finnsnes med utsikt mot Senja. Uredigert.
-Cecilie

Fotoprosjekt, SpådomDa jeg var i Kiev for fire år siden, fikk jeg høre at de ikke spillte kort der fordi kortstokker ble forbundet med spå- og trolldom. Det er det jeg har tatt utgangspunkt i denne gangen.-Cecilie

Foto, Under vann


-Cecilie

Bybanen og busstilbud

Jeg skjønner ikke så mye av det nye bussystemet i Bergen. Hvilke busser som går hvor og om jeg _må_ ta den fordømte Bybanen? Jeg tror jeg må det, men det blir jo bare mer surr. Da må jeg bytte fra bane til buss om jeg skal lenger enn til "Byparken" (et penere ord for sentrum). Jeg merker at jeg blir sliten bare av å tenke på at jeg må lære meg et helt nytt system. Nå har jeg absolutt ingen argumenter for ikke å flytte lenger. Ja, jeg har venner og familie her, men ut over det har jeg ingenting.På mandag trer endringene i kraft og jeg gleder meg ikke. For vanlige mennesker går omleggingen sikkert helt fint, men for oss som er litt usikker på verden, så kommer nok dette til å være en tøff omlegging. Man tror man bor sentralt, og så bare legger man om hele verden. Hele mitt syn på verden er nå endret.

Kanskje jeg heller skal ta sykkelen fatt. Det er billigere, mer miljøvennlig og det går fortere. For å gå til Bybanen tar det meg ca. 20 min og fra der jeg kommer til å ta banen fra, så tar banen 16 minutter til "Byparken". 36 minutter. Da kan jeg heller sykle, da vil jeg spare de 15 minuttene jeg kan risikere å stå å vente. Før gikk det buss hvert 5. minutt fra Nesttun, nå går det bybane hvert 15. min. Nesten alle bussene er erstattet av en bane som er like stor som en buss og som går sjeldnere. Og i tillegg skal de bygge den ut til å gå til Flesland. Jeg ser for meg en proppfull vogn til alle døgets tider. Det kommer til å bli anerki og null køkultur. Akkturat slik som jeg opplevde i Oslo.

Hva med sykkelparkeringshus i Byparken? De har parkeringshus for sykler i Amsterdam, hvorfor ikke i Bergen? Selvfølgelig gratis og med vektere som passer på. Kanskje det da blir lettere å bruke sykkelen når man vet hvor man kan sette den. Jeg stoler ikke på sykkelparkeringene i sentrum. Dessuten må man være god til å leite om man vil finne en. Egne sykkelveier er også et nødvendig gode om man vil komme seg helskinnet gjennom sentrum på sykkel. På fortauene går mennesker i flokk og i veien blir man påkjørt av både bil og bane. Kanskje jeg er paranoid, men jeg syns at det er dårlig byplanlegging av kommunen. Jeg tror at de er ute etter de som velger sykkel. Om man sykler så får jo ikke kommunen inn penger i form av avgifter og billetter.

Sykkelen er min venn, men det er ikke Bybanen som beveger seg grasiøst, uten en lyd og uten forpliktelse til å stoppe for annet enn stasjoner. En dag kommer den til å ta livet av noen. Politikerne hadde mange alternativ, men de valgte å gå 40 år tilbake i tid for å skaffe oss en trikk.

-Cecilie

Foto, trerot


-Cecilie

Foto, Natasha

-Cecilie

Tankekart


Slik lar jeg meg inspirere til å ta bilder. Lage stikkord og la tankene knase. Tilslutt ender jeg opp med en idé om hvordan jeg vil at bildet skal være. Kanskje jeg tegner en skisse om nødvendig. Farger kan også gi inspirasjon, alt etter hva som trengs.

Hvordan blir du inspirert til å ta bilder?
-Cecilie

Fotoprosjekt, Minner


Minner var et vanskeig ord å bli inspirert av. Jeg ble drevet av mine egne minner i lys av nåtiden. Resultatet ble ikke helt slik jeg hadde ønsket, men det er det det er. Det jeg har brukt som motiv, solbrillene og smykket, er minner jeg har fra ungdomstiden min. For det er dette jeg forbinder med minner. De har begge en historie å fortelle. Du får selv se om du klarer å lese dem.
-Cecilie

Fotoprosjekt, Fransk


Denne gangen har jeg latt meg inspirere av ordet "fransk". For meg er fransk ikke bare et språk, som jeg ikke liker etter å ha brukt fem år på å prøve å lære meg det, men også en kultur. Det jeg ser for meg når jeg tenker fransk, er høykultur med gode bøker og god musikk. Jeg ser for meg en gramafonplatespiller som lar tonene av Edit Piafs stemme strømme ut av høytalerene.
Resultatet ble litt ensformig i dag, men kanskje du liker det allikevel.
-Cecilie (som skulle ønske hun hadde ekte blomster i hus)

bloglovin

Foto, Andedam

-Cecilie

Fotoprosjekt, Fantasi


"Mister du evnen til lek, da mister du livet."
- André Bjerke

De menneskene som har størst fantasi, er barn. For meg vil nok alltid fanasi og barndom bli forbundet med lek og hjemmelaget moro. Barkebåter er både moro og har en ro over seg som bare et barn kan kjenne seg igjen i. For så å bare la fantasien styre leken.-Cecilie

Fotoprosjekt, Grådighet"Penger er ikke alt! Men det er nøkkelen til resten." -Cora Sandel

For meg går grådighet ut på å være eiesyk etter noe. Jeg er svært eiesyk når det kommer til bøker. For alt man ønsker å ha, står det ett hinder på veien. Penger. Heldigvis for meg er ikke bøker så forferdelig dyrt når jeg kjøper de brukt, men jeg bare må ha de.
Hvilket bilde likte du best?
-Cecilie

Fotoprosjekt, Farger


Når jeg tenker farger, så tenker jeg på maling. Det finnes ikke noe mer fargerikt enn maling. jeg syns det er gøy å kunne leke med farger både når det gjelder maling, foto og andre ting. Dette er noe av det jeg klarte å diske opp med i dag.
Det er ikke perfekt, men det er fryktelig gøy.
-Cecilie

fotoprosjekt

Jeg har planer om å ha er aldri så lite fotoprosjekt. Det skal ikke være et av de 365dagersprosjektene der man går lei etter noen få måneder. Jeg vil ha mer frihet til å velge når jeg vil poste bilder og jeg skal bare ha en liten liste om gangen med temaer. Inspirasjon har jeg kun i små drypp, og det er greit å kunne bruke de for alt de er verdt. temaene er ord til inspirasjon og ikke en fasit til det jeg kommer til å ende opp med. Rekkefølgen velger jeg selv, alt etter hva jeg føler for.

Temaene er:
Farger [X]
Uro
Natt
Rustning
Spenning
Problem
Fantasi [X]
Minner [X]
Varme
Glede
Musikk [X]
Grådighet [X]
Fransk [X]
Spådom [X]
Fortelling


Da er der bare for meg til å begynne å knipse og bli inspirert. Kanskje lage noen skisser og tankekart ut fra temaene. Dette skal bli gøy!


-Cecilie

Foto, Min gode samvittighet


-Cecilie
hits