.

juni 2010

Bikinivoks og babyolje

I stede for å drive med selvsskading, kan en godt drive å vokse seg over alt. Det gjør litt vondt, men man føler seg fantastisk etterpå. Jeg har blitt helt voksefrelst. I morgen reiser jeg til Kreta og derfor har jeg vokset for full maskin i dag. Det er fremdeles noe som gjenstår. Voksing av hår på leppen og voksing under armene.

Jeg kan fremdeles ikke fatte at det skal være mulig å ha bart når man er 20 år og kvinne, men slik er det, og da er voks min beste venn.

Et lite voksetips: Når du er ferdig, så dynker du områdene du har vokset med babyolje. Ikke bare bruk de serviettene som følger med, der er ikke nok. Huden trenger fuktighet og pleie. Gir du huden nok babyolje (eller annen olje) så får du for det første bort voks som har satt seg fast på huden og for det andre så går rødhet fortere bort, sist, men ikke minst, så ser f.eks. leggene fantastisk ut etter voks og olje.

PS. Babyolje kan også brukes som sminkefjerner. Det er billig, svært effektivt og du får kjøpt det over alt!

Ha en fantastisk uke, det skal jeg. Jeg kommer sikkert til å bruke mer til på å ta bilder enn å faktisk sole meg.
-Cecilie

Bryllupsdag

I dag har meg og min kjære bryllupsdag. Det er to år siden vi ble en familie, bare han og meg. Forige uke fikk jeg det kameraet jeg har ønsket meg lenge til bryllupsgave. Jeg aner ikke hva jeg skal gi til han, så han skal få vafler i kveld. Ok, jeg høres sikkert kjip ut, siden jeg fikk kamera til 11000 og han får vafler til 20kr. Han elsker vafler og han får bruke bildene mine til websideproduksjon. Han liker at jeg tar bilder.

Min kjære og meg 28.06.08 (grunnen til datoen er enkel, hadde det vært helgen etter, hadde vi hatt bryllupsdag på samme dag som foreldrene mine og på bursdagen til min søster).

Vårt bryllup var enkelt og billig. Vi ville ikke ha noe styr rundt det, og det skulle bare være vi to og våre forlovere. Egentlig ville vel begge at det skulle være på hvert vårt hjemsted, så vi bestemte oss for å ta det på nøytral grunn og bruke en pastor som begge kjente. Vi endte opp i metodistkirken i Skien.

Dagen begynte med at vi hentet min forlover og så dro vi til flyplassen og tok flyet til Oslo, så leiet vi bil og kjørte for å plukke opp hans forlover så bar det avsted til Skien, der vi ble viet. Etterpå gikk vi å spiste på en kinaresturant. Også tok vi bilder. Etter det skiftet vi og kjørte til Oslo og tok flyet hjem igjen.

Det er egentlig litt morsomt å tenke på at vi begge klarte å ditche familiene våre, bare for å få være alene. Ja, det var mange som ble fornærmet. Heldigvis ble det ikke så dyrt. Kjolen min var egentlig en sommekjole kjøpt på Vero Moda til ca 400kr og skoene var på tilbud på DinSko til ca 99kr. Vi betalte for flybilletter til alle fire, leie av bil og middag. Det kom ikke på mange tusenlapper.

Det var altså dagen idag, for to år siden.

Å være gift handler ikke om å være fanget i et samliv, men å få være fri til å elske den man vil!
-Cecilie

En fet linse

Bare for noen få munutter siden kom jeg over den feteste linsen jeg noen sinne har sett. På FotoVideo sine sider bladde jeg gjennom alle objektivene de hadde til Nikon. Den fete linsen jeg snakker om er Sigma 200-500mm F2.8 APO EX DG Nikon.
 
Legg merke til kameraet helt til høyre.

Denne lekkerbisken er over 70cm lang,  veier 15Kg og koster 153 495kr.

Denne må da være perfekt for isbjørnsafari på Svalbard! Og det liker jeg!

-Cecilie

Jaktlag

Jeg skal danne et jaktlag og så skal vi kverke den stygge kråken som liker så godt å sitte utenfor soveromsvinduet vårt klokken halv seks (05:30) og skrike for full hals. Det skjer ofte, og nå er jeg lei. Hadde jeg hatt våpen skulle jeg skutt den, men nå har jeg ikke det, så da skal jeg vri halsen om den.

Til nå har jeg bare åpnet vinduet og skremt den vekk, men den blir mindre og mindre skremt og den flytter seg ikke så langt lenger slik den pleide. Nå har jeg fått nok. Skrikingen høres ut som verdens verste vekkerklokke som man ikke klarer å skru av. Fuglen bare flyr ti meter bortenfor og fortsetter skrikingen.

Er det noen som er med meg?

Planen er:
Ligge på lur i busken midt i hagen min (hvem er det som planter en busk midt i en hage?!?) også har vi en håv eller et stort nett som vi skal fange den med. Vi sitter der musestille til vi ser kråken. vi lister oss stille mot den og kater nettet/håven over den. Når vi har fanget den skriker vi den høyt i øret, bare for å understreke poenget med fangsten og slik at kråken kanskje forstår hvorfor vi gjør det vi gjør. Etterpå vrir vi nakken på den slik at jeg kan sove.

Selvfølgelig kan jeg anskaffe meg et fugleskrmsel med lyd og bevegelse slik at kråken holder seg unna, men det er ikke like gøy.

Død over kråken!

-Cecilie

Idyll


-Cecilie

Linsen er teit

Jeg begynner å bli litt frustrert. På det nye kameraet er det en Nikkor 18-200mm linse. Det er vanskelig å fokusere og mange av bildene mine må jeg bare forkaste. Mulig at det bare er en vanesak, men det er utrolig frustrerende å ikke få det til. Jeg tror det er lenge til jeg kommer til å kvitte meg med min Tamron 70-300mm med "macro".
Der har jeg fått helt feilt fokuspunkt, noe som ødelegger bildet. Jeg tok mange slike dårlige bilder før da jeg bare hadde 18-55mm kitlinsen til mitt D50. Kanskje det bare er jeg som ikke takler overgangen fra nybegynnerkamera til litt proffere.

Det er kanskje viktig å nevne i denne sammenhengen at jeg stort sett bare bruker manuell fokus. Kanskje jeg skal sverge til autofokus enn så lenge.


Heldigvis er det ikke bare dårlige bilder jeg tar.

Jeg må bare ta masse bilder for å bli kjent med linsen, selv om jeg syns den er litt teit til tider. Jeg skal til Kreta i sommer, og der må jeg da kunne klare å ta masse bilder. Både gode og dårlige.

Er det noen som har fototips, er det bare til å slenge dem i kommentarfeltet.

-Cecilie

Jeg hater Talkmore-reklamen!

Min store frustrasjon om dagen er en reklamefim for Talkmore. Visst nok er den også på radio, uten at jeg vet noe mer om det. Uansett, den reklamen er den fæleste jeg noen sinne kan huske å ha sett på TV.  Jeg fant den ikke på Youtube, men det kan ha en naturlig forklaring: den er elendig og flau.

Det som skjer i reklamen:
-Det er en eller annen for for møte i en bedrift, også spør en "var det noe mer?", eller noe sånt, og så begynner voksne mennesker å "dadadadada" (nynne) på olsenbandens kjenningsmelodi. Kjempehøyt! Og så blir det kommentert noe med kriminelt høye priser eller noe.

Hver gang den reklamen kommer på TV, må jeg bare enten skru av, skru av lyden eller skifte kanal. Det går ikke an å se den uten å dø av flauhet. Jeg vet ikke hvorfor jeg reagerer slik på en reklamefilm, men jeg hater den! Talkmore, FY!!!

Nå har jeg laget en gruppe på facebook for alle som hater den reklamen. Meld deg inn om du også hater den.

-Cecilie

Dagens hjemmelage: Heklede tøfler

Etter inspirasjon fra denne bloggen har jeg nå heklet mitt eget par med tøfler. Det gikk kjempefort, og det er noe jeg liker. Kan ikke holde på med samme prosjekt for lenge, da mister jeg gnisten.

Jeg brukte bare noe garn jeg hadde liggende og fulgte halvveis en oppskrift fra garnstudio. Det ble jo ikke likt siden jeg bruker "feilt" garn og "feil" størrelse på heklenålen, men jeg klarer meg fint. Min tøffeltest er over og her er resultatet:

Neste gang kan jeg ta sikte på å lage noen tøfler som faktisk er estetisk fin og ikke bare varm og god.

 
-Cecilie

Dagens hjemmelage: Ørepynttre


Dette tok meg ca. 2 timer å lage. Det jeg gjorde:
  • Hentet en grein og avbarket den
  • fant noe som kunne brukes som fot
  • Feste hyssing på treet slik at det er lettere å henge opp ørepynten
  • Festet treet oppi foten (legg merke til at foten også brukes til å oppbevare øredobber som ikke kan henges)
  • Fylle foten med bomull og feste en pappbrikke under når den er full
Det var faktisk veldig lett å lage det . Jeg er litt overrasket, men det er en god ting for min del, siden jeg alltid har ønsket meg et slikt tre.

Det eneste som må gjøres for å gjøre den helt ferdig, er å male foten (limet er gult, og det er heller lite delikat på en hvit og sølv eske).

-Cecilie

Bare seks månder igjen til jul...

Så nå er det bare til å begynne på gavene.
Ting jeg kan gjøre for å lage julegaver
  • hekle ting
  • male ting
  • snekre ting
  • printe ting
I år er jeg mer enn overlykkelig for å gi bort ting jeg har laget. Jeg har fått nytt kamera, så kanskje jeg gir bort noen bilder i ramme, eller noe. Det beste med julen er jo å gi bort, og hva gleder mer enn det man lager selv? Jeg vet at jeg stort sett blir mest glad av ting andre har laget. Det jeg blir like glad for er ting som gjør at jeg igjen kan lage ting. Gode greier!

Jeg virker litt antisommer nå, men sommeren er jo en fantastiek anledning til å lage ting, da man ofte har litt bedre tid om sommeren. Jeg er mest kreativ når det er fint vær ute. Jeg ble faktisk litt inspirert til å lage noe akkurat nå, selv om det er overskyet.

En Ibsenfigur jeg lagde på ungdomsskolen. Tror det var i  2006  da det var Ibsenår.

-Cecilie

Bare død fisk flyter med strømmen?"Hvert skritt mot å bestemme selv hvordan verden ser ut, er et skritt bort fra de andre, bort fra andres meninger, andres dom, andres moral. [...] Det hevdes at å skilles er å dø, og friheten betyr skilsmisse fra det som kan gi råd, hjelp og støtte; den er å velge her og nu, alene"  -Jens Bjørneboe, Frihetens øyeblikk.

-Cecilie

Nytt kamera - Nye bilder


Nikon D90 18-200mm. Kjærlighet ved første blikk. Det var en overraskelse fra min kjære.

-Cecilie

Jeg testet trebrenning

Jeg kan absolutt se for meg at det blir en del julegaver av dette her, ja! Planen er vel at jeg kan kjøpe diverse småting i tre fra panduro eller andre hobbybutikker og dekorere/skrive på dem. Dørskilt, serveringsbrett og mye, mye mer!

Lukten av trebrenning er dessuten helt fantastisk og jeg brant meg bare én gang! Jeg er nok enda i ekstase, men må vel roe meg ned sånn at jeg ikke setter fyr på huset.

-Cecilie

Ekstase

Lenge har jeg ønsket meg et trebrennesett (sånn man hadde på barneskolen som man brukte til å svi inn navnet sitt ol. i tre). Det er jo fantastisk morsomt å holde på med slikt.

I går var meg om min kjære på Biltema og der fant jeg faktisk et slikt sett til bare 100kr. Så i dag blir det sviing (?) for full maskin. Men av sikkerhetsmessige grunner skal jeg først rydde litt i leiligheten. Blir det bra, legger jeg kanskje ut noen bilder.

Jeg gleder meg enormt mye og blir jeg flink, blir det nok dørskilt til hele slekten til jul i år.

-Cecilie

Nå er det ikke lenge til jul!

Daisypath Christmas tickers
"...until Julen"

I fjor lagde jeg hjemmelagde gaver til nesten alle, og fikk kjempegode tilbakemeldinger på det. Julegavene begynte jeg på i August, og tenker å gjøre omtrent samme stunt i år. Det store spørsmålet er, hva skal jeg lage?

Hva er det som er relativt lett å lage, som alle trenger, men som ikke folk har?

 Mine egne forslag:

-> Grytekluter (til de som ikke bor hjemme)
-> Smykker og øredobber
->  Et bilde i en ramme (bilde som jeg har tatt selv og printet ut på fotopapir)
-> Kjøleskapsmagneter

-> Male bilder

Jeg liker å tenke ut det meste på forhånd, så jeg må begynne å planlegge allerede nå!

Noen  flere forslag?

-Cecilie

Herlige farger!


"Livet er for kort til å være grått. Fyll deg selv og dine dager med farger." - Karsten Isachsen

-Cecilie

Min gressplen

I går klippet jeg gresset. Egentlig så ville jeg ikke, men jeg ga etter for flertallets meninger. Hvorfor er det finere med kort gress enn lagt gress?Jeg syns ikke det, men alle andre. Selv er jeg egentlig bare glad for å ha gress i hagen. I fjor var det bare mose, så da gjorde vi halve plenen om til gressplen. For et slit.

Slik ser det ut i den halvdelen vi ikke har gjort om til gressplen.


Her er resultatet av mange timers mosefjerning. Og ujevn klipping (nedoverbakke).


Som sagt er jeg bra fornøyd med å ha gress i det store og hele. Jeg skjønner bare ikke hvorfor alle vil klippe det hele tiden. Det er jo mye finere når gresset ikke er ødelagt, altså klippet.


-Cecilie

Friheten

Tdligere i dag tenkte jeg litt over fenomenet "frihet". Hva er det? Jeg konkluderte med at det er forskjellig fra person til person hva frihet er. For meg er frihet å kunne dra hvor man vil, gjøre hva man vil, være hvem man vil og si hva man vil. Frhet er å ikke være pålagt noe og man har full råderett i eget liv.

Jeg tror at jeg opplever frihet i mitt liv, de dagene jeg ikke gjør det er det som oftest jeg selv som har laget hindringer slik at jeg ikke er så fri som jeg skulle ønske. Min frihet blir begrenset av mine egne fordommer mot andre. Jeg tillegger andre mannesker meninger som jeg egentlig ikke vet om de har. Når jeg har gjort det, bestemmer jeg meg for at jeg ikke kan stole på slike folk. Paranoiaen tar over og alle blir til fiender, og da kan jeg ikke dra hvor jeg vil, ikke gjøre hva jeg vil, ikke være hvem jeg vil og ikke si hva jeg vil. Da er jeg ikke lenger fri. Fenomenet "ufrihet" inntreffer og jeg har selv skyld i dette.

Friheten er å ikke stå i veien for seg selv

Det er slik jeg er. Det er slik jeg er blitt. Det store spørsmålet er vel hvorfor? Jeg tror jeg har blitt utsatt for andres selvrealisering litt for mange ganger og summen av alle erfaringer er meg. Nå skal jeg skaffe meg andre erfaringer for nå er det min tur til å realisere meg selv. Fordi jeg også fortjenerdet.

-Cecilie

Shopping på IKEA

På fredag var jeg på IKEA med en venninne. Hun skal snart flytte for seg selv og trengte å kjøpe noe. Denne gangen skulle hun kun ha håndklær og laken, men endte opp med alt annet enn laken og med håndklær for tilsammen 200kr.


En hel handlevogn kom hun ut med...


Jeg kom ut med en pitteliten pose med tre småting i.

De fire timene vi tilbrakte på IKEA var fantastiske. Det virket aldeles ikke som om det var fire timer, men så hadde vi det bra koselig også. Vi prøvde møbler og var på café og storkoste oss.

Dette skal vi gjenta, men kanskje begrense pengebruken

Kosmos vs. Kaos

Nå skal det storrengjøres før svigermor kommer på besøk. Hun skulle ikke komme før i morgen, men det ble forandringer i planene. Leiligheten trenger en real opprydding og nedvasking. 

Det er ingen som tror at jeg kan rydde og vaske leiligheten på egenhånd. Jeg ser ikke rot, fordi jeg anerkjenner eksistensen til alle tilstander. Jeg får meg ikke til å klippe gresset av samme grunn. Hvorfor skal jeg klippe det når jeg endelig har fått gress og det er nydelig i seg selv?
Nå i det siste har jeg faktisk sett skjønnheten i å ha det ryddig også. Jeg dyrker ideen om harmoni i at alt har sin plass. Rot har rett til sin eksistens, men harmoniens rett til eksistens settes høyere. Derfor tror jeg at jeg også kan rydde.

Her er litt av hjemmet mitt, det som ikke er for rotete:


Litt av stuen min (trekanten midt i bildet er en lampe..).

pyntehyllen.


-Cecilie

Dråpebilder

De trenger en omgang redigering, men her er resultatet av en time foran vasken på badet. Alle tar dråpebilder, så jeg vil også være med!

-Cecilie
hits