.

mai 2010

Horisont"Hvordan skal man få folk til å tenke logisk i en verden hvor alle snakker om at solen går ned, når det i virkeligheten er horisonten som hever seg?" -Oscar Wilde

-Cecilie

Fuglefoto

-Cecilie

Kvinneundertrykking?

Nå i disse tider er det mye snakk om den svenske Kronprinsessen som skal gifte seg og at hun skal bli fulgt til alters av sin far, Kongen. Det er kvinnediskriminerende. Det symboliserer at faren gir sin eiendom, kvinnen, til mannen. Det er mange som sier at det ikke er diskriminerende, fordi man kan velge selv.

Etter at jeg leste artikkelen på nrk.no om akkurat dette, fikk jeg assosiasjoner til hijabdebatten. Alle skal ha det til at det er kvinnediskriminerende og bør forbys, bare ikke de som faktisk bruker det. De mener at det er valgfritt, men de velger å gå med det.

Pussig at tradisjoner som symboliserer kvinneundertrykking skal være greit, bare det er kristne nordmenn som benytter seg dem. Man velger jo selv, ikke sant?

-Cecilie

Selvprotrett

Jeg er ingen proff tegner i Photoshop, men jeg ble inspirert av flere bloggere som er fantastiske tegnere.
Her er i allefall en av mine første tegninger i Photoshop.
Noen tips til hvordan gjøre det bedre?

-Cecilie

En drøm om gamledager

Klokken 02.43 kommer jeg på de mest geniale ting jeg kan blogge om. Når jeg våkner neste morgen husker jeg ikke en dritt! Eller så var kanskje planene mine ikke så geniale.

I dag vil jeg fortelle litt om hva jeg drømte om i natt. Jeg håper at det var en drøm, i alle fall.

Midt på natten fikk jeg et akutt behov for å være sosial, og jeg bestemte meg for at jeg ville sende en melding på facebook til alle jeg en gang har kjent for å høre om vi kunne finne på noe. Det var svært mystisk, fordi jeg inviterete alt for mange til en spillekveld i stuen her hjemme. Jeg kuttet det ned til passe antall personer. merkelig nok var de fleste gutter og mange av dem har jeg nesten ikke snakket med siden ungdomsskolen.

Det var egentlig utrolig merkelig, og jeg er usikker på om det var drøm eller om det var seriøse tanker som slo meg midt på natten når jeg ikke fikk sove. Kanskje jeg skal gjøre det, bare sende melding til diverse gamle venner.

Skulle du være en av dem jeg åpenbart savner i livet mitt, både gutter og jenter, så kan du ta kontakt! Jeg beklager på det sterkeste om du alt har tatt kontakt, og jeg ikke har svart. Grunnen er enkel, jeg vet ikke hva jeg skal svare. Dessuten har jeg ikke et stort sosialt behov, noe som egentlig er ganske dumt.


 
Kjenner du igjen denne jenten(bilder fra 15-16 årsalderen), så ta kontakt!

-Cecilie

Tortur

Jeg holder på å lese "Frihetens øyeblikk" av Jens Bjørneboe, og jeg er litt sjokkert over hvor fæl mennesker kan være. Det som slår meg er at jeg leste i en artikkel for litt siden at én av tre, altså 30% av befolkningen i Norge syns at det er greit med tortur for å få fram terrorplaner, mens 90% av befolkningen syns at menneskerettigheter er viktig. Jeg lurer bare på om de 10% som ikke var for menneskerettigheter er de samme som er for tortur? Hva om 100% av de som er for tortur også er for menneskerettigheter? Nordmenn er ikke helt god!

Tortur er ingen god metode uansett.
Tenk deg litt om, hva ville du gjort om noen mistenkte deg for terrorplaner og ville torturere de ut av deg, men du var uskyldig. Den eneste måten å få de til å slutte på er å komme med en løgn om noe, bare for å slippe. Bare for et lite øyeblikk. Når de opppdager at det ikke var sant, om de finner det ut, så fortsetter de. "Det må være en gunn til at du løy!", kan de komme på å si. Det de ikke tenker på er at de løy pga. at du var uskyldig. Kanskje de aldri vil finne det ut, siden de du sladret på også sladrer på andre. Resultatet blir bare at man kan skryte på seg at man har "avverget" et terrorangrep, eller noe slikt.

Ville du sagt deg skyldig i noe du ikke var skyldig i, for å slippe tortur? Et liv i fengsel eller uutholdelig smerte som syns å vare evig?

Jeg vet hva jeg ville valgt!

Mennesker er de ondeste dyrene i verden. Hvilke andre dyr plager sine egne og liker det? Ikke bare liker det, men kan rettferdiggjøre det.

Egentlig forbinder jeg tortur med middelalderen, men til og med i dag brukes tortur aktivt for å presse "sannheten" ut av folk. Kampen mot terror rettferdiggjør tortur. Så lenge det er de og ikke oss, så går det greit?

Jeg blir lei meg og frustrert. Det er ikke rart at Bjørneboe ble alkoholisert og begikk selvmord etter å ha studert ondskapen i verden.

-Cecilie

TOWEL DAY

Dagbladet.no sto det at det er håndkledagen i dag (25. mai). Hvorfor har jeg ikke fått det med meg?
Uansett, skal du ut i dag, så ta med deg et håndkle, da det er noe av det mest nyttige du kan ha med deg på vandring i universet. For alt vi vet, kan du bli tatt med et romskip om du haiker på de rette tidspunkt!

En liten, viktig detalj av informasjon du kanskje vil få bruk for:
42.
(Svaret på det ultimate spørsmålet om livet, universet og alt!)

Haikerens guide til galaksen er en fantasisk komedie. Les boken, se filmen, se serien eller hør på radioshowet!

Mine favoritter er boken og radioshowet, og jeg kan ikke få introen til serien/radioshowet (den samme) ut av hodet...
"du-du,dudududud,du-du,dudududu,du-du,duuduudud,du-du,du.du.du."

Her er et lite innblikk hva jeg mener:


Blant annet introen


En klassiker fra haikerens giude til galaksen


-Cecilie

Er det bare meg..?

Har det ikke vært en god del flyulykker den siste tiden? Det har helt sikkert vært mer enn det som har vært publisert i norske medier, men det har vært veldig mange ulykker bare i år. Etter et lite søk på nettet kom jeg frem til fire flyulykker (er det noen jeg har glemt?). Hele fire!


Et av de få bildene jeg har av et fly.

Jeg vet ikke med dere, men jeg syns at det er litt skummelt. Selvfølgelig kan man si at det er farligere å kjøre bil enn å ta fly, men allikevel tror jeg at det er hakke verre når det først er en flyulykke. Tenk hvor redd du må være når du ikke kan ha noe kontroll selv, og vite at om man styrter, så er det stor sjanse for at alle dør. Bilulykker skjer oftere, og det er fåtall som faktisk dør av det.

Fly er skumle saker. Selv har jeg ikke flyskrekk, men når du kjenner til prognosene for overlevelse i et flykresj, så er det litt ekkelt. Jeg prøver å ikke tenke på det, men syns fremdeles at langdistanseflygninger er småskummelt. Det er akkurat som å svømme langt fra land, som er hakket mer skummelt enn å svømme bare litt ut fra land.

Kanskje det bare er meg allikevel...
Og det er skummelt det...!

-Cecilie

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10000628 Mexico
http://no.wikipedia.org/wiki/Afriqiyah_Airways_Flight_771 Tripoli
http://www.dagbladet.no/2010/05/22/nyheter/utenriks/flyulykke/11817566/ India
http://www.nettavisen.no/nyheter/article2878867.ece Russland

Mobbing

Det virker som om det er en gjennomgående tanke blant lesere av blogger, at det er lov å mobbe bloggere bare fordi de er på topplisten, og at disse bloggerene må finne seg i å bli mobbet, bare fordi de er på en liste.

Sånn seriøst... Er folk helt dum i hodet? Det er ikke lov å mobbe/trakasere uansett om det er ansikt til ansikt eller på nettet. At man ikke kan tenke seg til det selv, er helt merkelig.

Vi har vel alle opplevd å bli mobbet på nettet på en eller annen måte, men det betyr ikke at vi kan fortsette med det mot andre. Slik jeg ser det, blir det heller ikke rett å mobbe folk fordi de har noe som vi skulle ønske vi hadde. Det kan være plassering på toppliste eller at man bare er den man er. Nei, jeg skal ikke komme med "alle som mobber bloggere er bare sjalu!", men jeg tror i noen tilfeller tror man at det er greit fordi "hun er tross alt på topplisten". Og hva er det man kritiserer? Alle mulige småting. "Du har stygge lår". Og hva så?

Også på skolene er mobbing utbredt. Da jeg gikk på barneskolen ble vel 1/3 av klassen mobbet på ett eller annet tidspunkt i løpet av de 7 årene jeg gikk der. De fleste var vel jenter (ut i fra det jeg kan  huske). Selv ble jeg mobbet fordi at jeg klippet håret mitt kort(!), andre ble mobbet fordi de så ut som det de gjorde og hvordan de oppførte seg. Skolen drev med organisert beskyttelse av mobberne, og det gjør de enda. Jeg har hørt om foreldre som har gått til sak mot skolen/kommunen fordi de støtter mobberne i stede for å gjøre noe med mobbingen. Hvordan saken har gått, vet jeg ikke, men håper de vinner frem!

Det er ille nok at skoler beskytter mobberne (de har det tross alt ikke godt i livet), men når lærere(!) mobber andre lærere og elever så er det noe helt gale. Jeg hadde, på ungdomsskolen, en lærer som trodde han var så mye bedre enn alle andre og han hang ut enkeltelever og medlærere forran klassen. Hvilke signaler tror han at han sender ut ved å gjøre det?

Jeg blir sint når man beskytter mobbere. Uansett hvem det er eller hvorfor de gjør det. Når skal man lære seg forskjellen på rett og galt? Og hvorfor har mobbing en så stor aksept blant folk? Helt ærlig, så kan jeg ikke fatte det. Vanligvis kan jeg se ting fra flere sider, men dette er noe jeg ikke kan verken fatte eller begripe!


Alle er forskjellig, men det er ingen som fortjener å bli mobbet.

-Cecilie

Flått

Saueeiere har lenge klaget på at ulv og andre rovdyr tar livet av sauene deres. Ikke bare klaget, men de har fått kompansasjon for tapte dyr og fått drept rovdyr. Nå er det kommer en ny trussel mor sau, nemmlig flåtten. Nå jobbes det med en vaksine mot sykdommer som flotten bærer med seg. Flott det, men det blir først utviklet når det er snakk om sauer.
Folk og fe har blitt syk av flått lenge før sauebondene begynte å klage, men vi er ikke gode nok for vaksine?

Nei, skal vi bli kvitt flåtten, må vi skyte! Jakte på rovdyrene. Jeg tror neppe at det vil oppstå støttegrupper for flått på Facebook og store folkeaksjoner mot drap av disse beistene.

Vi liker ikke flått, vi liker sauer (namnam), men vi elsker oss selv.. Det er vel mennesker i et nøtteskall.

-Cecilie

Bilder fra hagen

Jeg skulle egentlig sole meg i dag, men tok også en del bilder. Her er noen av de bildene jeg tok i dag i det nydelige været. Helt fantastisk herlig!

Nydelig vær i min nydeligige hage, kan det bli bedre?

-Cecilie

kreativ krise

Akkurat nå er jeg sulten på å lage noe. Det hadde vært utolig kjekt å kunne lage noe som jeg eller andre faktisk kunne bruke. Jeg har hentet hjem symaskinen min, så jeg kan i utgangspunktet sy noe luddig, men jeg aner ikke hva jeg kan lage.

Noe annet jeg har tenkt på er smykker, men jeg liker ikke perler så godt og da må jeg faktisk klare å lage noe som kan brukes som smykke. Det jeg syns er fint, er litt sore smykker med relieff og enten med eller uten emalje. Om jeg hadde klart å lage et slikt smykke, hadde jeg blitt overlykkelig. Som den amatøren som jeg er, må jeg ta til takke med et tilfeldig resultat og relativt kjipe smykker.

På epla.no er det så mye fint, og jeg blir så inspirert til å lage noe. Problemet er at jeg blir så skuffet når jeg ikke klarer å lage noe som er fint eller bra. Klart det er bra nok for meg, men hva om jeg skulle ville gi noe bort? Det er nesten litt halvflaut og jeg føler jeg må gi noe i tillegg. Det er på nippet til at jeg føler at jeg må betale folk for å ta imot det jeg tilbyr som gave.

Jeg får søke litt på nettet og prøve meg frem med noe.

Forslag til hva jeg kan lage, tar jeg imot med stor takk!

-Cecilie

God natt<3

Jeg elsker natten! Da jeg var yngre var jeg ofte ute når det var mørkt. Det var så herlig, spesielt når det regnet og det ellers var fuktig i luften. Alt lukter så annerledes i mørket. Kanskje det er fordi man ikke har like godt syn i mørket som når det er lyst ute, og da styrkes de andre sansene. Jeg savner den tiden da jeg var mye ute, jeg har liksom ingen unnskyldning lenger for å være ute, bare for å være ute.

Bilde tatt i gamledager (2006). Jeg saver den tiden...

-Cecilie

Isenes- og pølsenesdag...

Siden omtrent alle andre blogger har skrivet noe om 17. mai, skal jeg også gjøre det.

I hele dag har jeg øvd meg på å tegne i photoshop (jeg er ikke noe god, men det er utrolig gøy), frem til 13.30, da kjørte meg og min kjære opp til foreldrene mine og spiste rømmegrøt (tradisjon). Og nå er vi hjemme igjen, og fortsetter som før. Jeg har egentlig aldri likt 17.mai. Selv da jeg var liten, likte jeg ikke den dagen. Det var bare nok en dag der vokse skulle bestemme hva barn syns er gøy. Tvinge en hel dag på barn, er bare tull. Selvfølgelig, om de ønsker det, og syns det faktisk er artig, så er det ikke noe problem, men la de gjøre som de selv vil.

Rett skal være rett, jeg går i kjole og koser meg hjemme i sofaen. Faktisk ønsker jeg meg en is, og vurderer å ta turen på McDonalds for å skaffe en McFlurry med nonstop.
Det er vel ikke 17. mai uten is?-Cecilie

Da var jobbsøkingen min i gang..!

Nå har jeg faktisk registrert CV på Adecco og Manpower, så jeg håper på å komme i jobb snart. Det hadde vært fantastisk herlig å få seg jobb nå, og ikke behøve å tenke på hvordan jeg skal få endene til å møtes når jeg ikke lenger får penger fra lånekassen.

Ønsk meg lykke til i jobbsøkingen min!

-Cecilie

[Hvorfor er kategoriene på blogg.no så sykt dårlige?!?]

YouGov

Jeg er med i et markedsundersøkelsepanel på nettet, faktisk har jeg vært med der en god del år nå. Det begynner vel å nærme seg fem år. Tidligere hadde det et annet navn, men nå heter det altså YouGov.

For å gjennomføre markedsundersøkelsene får du enten poeng som du kan samle, eller så får du lodd, der de trekker flotte premier. Poengene du samler kan du bruke til å kjøpe lodd, gi til et veldedig formål eller bruke i deres panelstore. Der er det mye fint en kan bestille fra "butikken" deres. En gang bestilte jeg eg USB-hub via den siden. Den funket fett, den og jeg fikk det i posten slik som de lovet.

Er du interessert i å delta i slike markedsundersøkelser, så klikk deg inn på YouGov du også! Det høres sykt reklame ut, men det er faktisk ganske spennende. Og det er da bedre å gjøre sånt på nettet enn å snakke med folk i telefonen. Det er i allefal min mening. Pluss at man kan få noe for det. Det er ikke som om du kan få en grill, bare du er med i mange nok undersøkelser fra TNS Gallup, men slik er det med YouGov.

-Cecilie

Å sole seg - statistikk

Jeg lekte meg med statistikken på kvasir i sted og fant noe valdig interessant.Statistikken viser at på vinteren og tidlig om våren søker man mye på solarium, solkrem blir mest aktuelt når sommeren nærmer seg. Midt i solkremsesongen er også selvbruningssesongen. Solarium holder seg jevnt høyt hele året, mens solkrem søkes på bare på tidlig på sommeren.

Jeg går ut fra at statistikken kan representere soltrendene blant befolkningen.

Hva kan man lese ut fra en slik statistikk?
Det jeg ser når jeg ser på grafen, er at man soler seg hele året, og presset for å se brun ut, spesielt i og etter sommeren er stort, eller så er det bare et stort ønske om å være brun. Jeg ser også at solkrem kanskje brukes oftest når men soler seg ute i solen.

Når man bruker solkrem i solen, men ikke i solarium, begynner jeg å lure. Strålingen i solarium er da mye sterkere enn i solen. Er det for å unngå å bli solbrent, eller at foreldre og andre kan passe bedre på når man er på solferie?

Det kan tenkes at de som søker på solarium leiter etter forskning på strålefaren og annen risiko ved solariumssoling, men jeg tviler. Det kanogså være at de osm søker på solarium ønsker å ta de sunne ti minuttene en gang innimellom som man har godt av, og at de prøver å finne et solstudio. Noen er det nok, men jeg tror mange av dem faktisk tar solarium, og har det som "interesse", og da også søker på det.

Kanskje det faktisk er en helt annen gruppe mennesker som søker på solkrem enn de som søker på solarium. Unge jenter søker på solarium, og bekymret foreldre søker på solkrem.
Ja, jeg vet at det ikke bare er unge jenter som soler seg i solarium, men de utgjør en stor gruppe av dem som gjør det.

Trenden er vel at man skal være brun hele året. Jeg for min del, syns at det er mange som er finere med litt blekere hud enn å være konstant knallbrun. Det stjeler liksom litt av gleden ved å sole seg på sommeren, når man er like brun hele året.

-Cecilie

tidsfordriv på nettet

Når jeg skal slå ihjel tid, hender det fra tid til annen at jeg går innom en blogg som heter Nedsig. Jeg har faktisk, slik som mange andre. sendt inn bidrag til bloggen. Selvfølgelig har jeg for dårlig humor til at noe havner på bloggen, men det er da litt artig.
Jeg ønsker bare mer og mer nedsig, og de kan egentlig ikke dekke det behovet bare ved å legge ut to-tre nedsig om dagen, om det er så mye en gang. Det er nedsiget med Nedsig.

-Cecilie

Selvstendighetserklæring

Jeg har gått på skole i 14 år... 14år! Det er noe helt vanvittig lenge! Kanskje det er på tide med en pause for å holde på med noe annet en stund. Studiene forsvinner ikke, og jeg får leve og ikke bare stresse. Det er kanskje løsningen på alle mine problemer.Her er en liste over hvorfor jeg ønsker å ta et jobbeår:

 1. Jeg trenger penger,
 2. jeg liker ikke å ha studielån,
 3. jeg trenger en pause,
 4. jeg trenger å jobbe,
 5. jeg trenger fritid når jeg er hjemme,
 6. jeg trenger å komme meg opp om dagene,
 7. jeg ønsker å kunne bidra mer i privatøkonomien,
 8. jeg ønsker å kunne drive med ting på fritiden igjen (noe jeg ikke takler med studiene hengende over meg),
 9. jeg må bli litt mer moden før jeg kan studere, føler jeg,
 10. jeg håper at jeg, når jeg begynner å studere igjen, er mer klar til å kunne studere og ha en jobb ved siden av,
 11. jeg trenger å leve mitt eget liv og ta mine egne avgjørelser,
 12. jeg blir glad og lettet av tanken på å jobbe et år,
 13. jeg trenger å utfordre meg selv litt,
 14. jeg tror nye utfordringer vil styrke selvtilliten min betraktelig,
 15. jeg får ikke noe ut av å studere, slik tingenes tilstand er nå,
 16. det vil gjøre mer godt enn vondt å jobbe en stund
 17. jeg lever her og nå, og jeg er lei av å sette livet mitt på vent, bare fordi alle syns at det er mest fornuftig å gjøre ditt og datt,
 18. om jeg tar et år fri fra studiene, kommer jeg ikke til å finne meg selv eller hva jeg skal gjøre, men jeg vil kanskje se konturene av noe større, om jeg er på rett vei

Atten punkt, eller argumenter, for å ta et friår. Listen er egentlig mye lenger, men det er det å komme på alt som skal stå der.

Dette er min selvstendighetserklæring og jeg er stolt av at jeg har kommet frem til en, kanskje livsviktig, beslutning helt på egenhånd. Jeg har da alltid gått mine egne veier og jeg har alltid stolt på meg selv. Det er alle andre jeg ikke stoler på. Kampen for tilværelsen er mellom meg og resten av verden, og slik har det alltid vært. Jeg må bare tørre å ta sjanser og ytre det jeg mener.

Jeg vet at det er mange som mener at det vil være helt idiotisk å jobbe i stde for å studere, men jeg trenger det, både for å få fri fra studiene og stess og fordi jeg trenger å tjene mine egne penger med alt det innebærer. Det er en fordel om jeg er moden og motivert når jeg sitter på skolebenken igjen, i stedet for å være lei, sliten og lat.

Ok, jeg skal slutte å begrunne min egen beslutning oven for meg selv og alle andre. Cecilie befaler, og slik blir det. Jeg er da, pina meg, et voksent, selvstendig menneske med egen forstand! Jeg vet best når det kommer til ting jeg vet best om og dette er da en av tingene.

"Jeg, Cecilie, vil med dette meddele at jeg er et voksent, selvstendig menneske som står på egne ben. Gjelder fra og med 11. Mai 2010."

-Cecilie

I helgen...

I helgen har jeg vært i tre konfirmasjoner. Interessant nok det, men det blir litt stusselig når men i utgangspunketet aldri har møtt konfirmanten. Det var finere vær i Troms enn det det er i Bergen nå. Det snør.


Ting jeg har sett i helgen:

 • Et utstoppet elgehode
 • En stol som ble brukt som postkassestativ (snudd med ryggen til veien og postkassen skrudd inn i ryggen)
 • En bil som hadde rygget i grøften
 • Folk i bunad
 • Solen (det var ikke til å unngå)
 • Døde fugler hengende i et nett over en bossfylling* ( jeg tror nettet var der for å unngå at fuglene kom seg inn på bossfyllingen*)
 • Masse nydelig natur

Bildet tatt i Midt-Troms med min kjære HTC HD2.


Ting jeg har hørt i helgen:

 • Om stesvigerfar i bunad (med hatt): "Se! en cowboy!"
 • En prest som skulle si "lys i fra Kristus", men han var tysk, så ble det heller "Lus i fra Kristus", som jeg da trodde var "Lusifar Kristus", hvilket ikke er en god ting på en konfirmantgudstjeneste...
 • Utallige konfirmasjonssanger og taler.

Ting jeg har smakt for første gang i helgen:

 • Brødskive med honnig og brunost. Og jeg likte det.

Jeg har eksamen på fredag og er  _så_  klar for shopping rett etter eksamen, men ikke så klar til selve eksamen.

-Cecilie

*Boss=søppel

Kvinner i Iran

Jeg så nettopp en dokumentar om kvinnekampen i Iran på nrk nett-TV. Det var utrolig spennende og lærerikt. Jeg må innrømme at jeg ble litt inspirert og stolt av at kvinner kjemper for sine egene retigheter og rettigheter til generasjoner som kommer etter dem.

Det er fantastisk modig å ofre seg selv for et felles gode. Utrolig hva kvinner i Iran må finne seg i. Revolusjon var det i 1979 og snart kommer det en til, vil jeg tro. Og alt takket være kvinnene som står i spissen for demonstrasjoner og mennskerettighetskamp.

Jeg er for redd, så jeg hadde nok ikke tort å ofre meg selv for noe som helst. Derfor er jeg stolt over at det faktisk finnes noen kvinner med bein i nesen og som ikke er like tafatt som meg!

Jeg vil egentlig, sånn innerst inne, kjempe for noe jeg også. Hva skal det være da? Det må jo bare bli en revolusjon i det norske skolesystemet! Vel jeg har da lov å drømme jeg også.

- Stå på dere kvinner i Iran, dere kommer til å styrte regimet og styrke deres rettigheter!


-Cecilie

Kos

No er det oppgåveskriving på høgt nivå!
Eg kosar meg med te medan eg skal analysere to tekstar.


Wish me luck!

-Cecilie


Du skal lett få komme på besøk til meg...

... ta med egen Jif, er du snill!
Henrik Thodesen
, du er hjertelig velkomen til å ta en ordentlig opprydding hos meg!!!

-Cecilie

Parfymer på ønskelisten

Egentlig er jeg ikke særlig opptatt av godlukt, men det er likevel to parfymer jeg ønsker meg, og kanskje en gang i fremtiden kommer til å kjøpe. Den ene er Versace Medusa og den andre er Burberry The Beat. Da vet dere det...

-Cecilie

Dagens nettbutikk

Dagens nettbutikk er Lobelia med sine vakre interiørvarer. Spesielt syns jeg metallboksen til te og en boks som ser ut som en kaffekvern var fantastisk nydelige.

Teboksen


Kaffekvernen


Kanskje du også finner noe der inne som du vil elske? Gå inn å se da vel!


-Cecilie

PS. Bildene er lånt fra nettbutikken.

Refleksjon

Jeg så akkurat Rosmerholm og sitter igjen med en rar følelse. Akkurat som om jeg har lest en god bok og føler meg tom, siden det ikke er noe igjen av den å lese. Det er ikke så mye igjen å se. Det eneste jeg kan gjøre er å se den om igjen og håpe at jeg forstår den bedre.

Det er noe tiltalende ved det at to mennesker lever slik som de selv ønsker å leve. Bare omstendighetene hadde vært litt annerledes, ville det nok gått bedre.

På 1800-tallet var det nærmest tabu å ikke være kristen, i dag er det tabu å være det. Nå er det frigjøring å få lov til å være litt konservativ. Hvem skal ta opp kampen for friheten til å ikke være som alle andre?

Hvor har verden egentlig tatt veien? Utfor en klippe?

-Cecilie
hits