.

april 2010

Dagens innkjøp

Ja nå trodde du sikkert at jeg hadde kjøpt enten en hel haug med klær eller toalettpapir. Det har jeg ikke. I dag har jeg gått berserk på norli. Og når jeg går berserk på norli, så kan det gå gale.

Det jeg har kjøpt i dag er Ibsen på TV. Altså fire skuespill laget av Fjernsynsteateret. Så i dag har jeg sett et dukkehjem. Fantastisk, men også tragikomisk til tusen. Ibsen må ha hatt en god sans for humor.


-Cecilie

Yello!


True true...

-Cecilie

Ukens høydepunkt...


...Torsdag kveld fra Nydalen!
Tror jeg kommer til å gå i luften om jeg ikke får sett det i kveld!
Popcorn og Redbull.

Sann glede!

Fretex FTW

I Bergen er det en del fretexbutikker, men min favoritt er Fretex i Lars Hilles gate. Der er det masse klær, bøker, ting og møbler. Og prisnivået er laveren enn på de andre fretexbutikkene.

En gang kjøpte jeg en antikk bok som var printet i 1921. Boken er for så vidt "Jenny" av Sigrid Undset, som ble førstegang utgitt i 1911. Uansett, den boken betalte jeg 30 kr for. Det er det jeg kaller et kupp! Samme dag kjøpte jeg en jakke til 20 kr i samme butikk. Jeg virkelig elsker den butikken.

Av og til kommer man over perler, man må bare tørke litt støv av dem. Jeg har funnet så sykt mye fint.

Det er kun én ting jeg aldri har fått fatt i på Fretex, og det er paraplystativ. Det måtte jeg på loppemarked for å kjøpe. Vanlige interiørbutikken selger ikke paraplystativ lenger. Det jeg har sett har enten vært for stor eller for dyr. Og det er bare sånn tre stykker jeg har sett.

Jeg tror jeg liker å kjøpe brukte ting, siden fretex er min favorittbutikk og jeg går så ofte som jeg kan på loppemarked. Ofte finner jeg ikke ut før det er ferdig at det har vært loppemarked et sted. Det er sykt trist.

Faktisk så føler jeg for å gå på fretex på fredag. Kanskje jeg får Elisabeth med på det? Nei, Nei, Nei! Jeg har for mange bøker jeg ikke har fått lest enda!
Dilemma!!!

-Cecilie

Arg! Regn!

Jeg vil at det skal være fint ute nå, med sol og masse blomster og fine ting å ta bilde av, men det er mørkt, vått og kaldt. Det er ikke fint en gang!

Dett er vel det nærmeste man kommer til å ta fine regnbilder.

Ja, jeg vet at det er jeg som er en dårlig fotograf og har dårlig utstyr, men jeg vil at forholdene skal legges tilrette for at jeg kan ta gode bilder med dårlig utstyr. Er det virkelig for mye å forlange?!?

Blogglesing

Helt siden jeg begynte å blogge har jeg lest at folk skriver om hvilke type blogger de liker best å lese. Alle, nærmest, skriver at det er viktig at det er gode bilder med i hvert innlegg. Der er jeg uenig. Nå skal jeg komme med kriterier som kan gjøre at jeg liker en blogg.

  • Godt språk. det kan være skrivefeil og trykkfeil, men et varierende språk og ikke kjempegrove gjennomgående skrivefeil.
  • Det ikke være mange bilder, men det værennoen innimellom for å illustrere. Helst skal bildene være egenproduserte, altså laget eller tatt selv, hvis ikke må det være opplyst om hvor bildene er hentet fra. og det er ikke godkjent med "google" eller "wikipedia". Bruk link. Det hjelper ikke med gode bilder om de er "stjålet".
  • Jeg liker godt at blogger jeg leser ikke er helt slik som andre. Litt unik.
  • Jeg er ikke særlig interessert i mote, så jeg droppe der meste som heter outfit og mote.
  • Jeg liker å lese dype innlegg og mindre dype innlegg, men alt må ha en mening.
  • Det ikke være en særlig fengende overskrift, man bare noe som kan gi meg inntrykk av hva innlegget hendler om. Gjerne med en vri. Men det hjelper ikke med en god overskrift, om innlegger ikke er bra.
  • Ikke blogg alt for mye om hvor dårlig du er til å blogge. Har vært inne på et par blogger der de bare blogger om hvor dårlig de har vært til å blogge den siste tiden, og det var på hvert innlegg.
  • Jeg leser det meste, dagbokstil, temablogger, alt-i-en-blogg osv.
  • Lettlest. Det har mer med oppbyggningen av innlegget å gjøre enn stil. Gjerne med mye luft i teksten, altså avsnitt. Tunge, lange innlegg kan det være jeg ikke gidder å lese til tider.
  • bør oppdateres rimelig ofte.
Dette ble egentlig litt rotete, men det får så være. Det er ingen fasit på hvilke blogger jeg liker.

Et egetknipset bilde til ære for alle de som absolutt skal ha bilder i alle innlegg.


-Cecilie

Kjekt å vite

Daisypath Anniversary
tickers

I skrivende stund har jeg vært sammen med min kjære i 3 år 8 månder to uker og fem dager. Stilig!

-Cecilie

Takk Gud for Paracet!

I lang tid nå har jeg ikke fått sove om natten. Jeg tenker for mye, er min teori. For på ett tidspunkt på dagen må vel også jeg tenke litt. Men i natt har jeg sovet godt. Kan ikke huske å ha sovet så godt på flere månder.

Hva er grunnen til min fantastiske natt når jeg faktisk fikk sove? De siste dagene har jeg begynt å trene mer hyppig, jeg spiser mindre usunt og drikker mer te, gjerne med honning. Og i går fikk jeg hodepine. Jeg velger å gi Paracet æren over å ha gitt meg en god natts søvn.


Kanskje jeg skal pådra meg hodepine litt oftere?

-Cecilie

Flinke meg

I dag har jeg trent og spist sunt. Håper at jeg kan klare å fortsette med dette fremover, for det er jo ikke noe vanskelig når man gjør det med musikk på øret og smil om munnen.

Tror jeg skal prøve å meditere litt, slik at jeg kan finne roen til å lese litt også.

Det perfekte stedet å meditere. Synn at det er lenge til jeg får oppleve det igjen.

Kanskje jeg også blir motivert til å ta fatt på litt husarbeid? Det må vel være toppen av flinkhet!Sender med noe godmusikk

Cecilie

IdentitetEt av de spørsmålene vi alle en gang har, eller en gang kommer til å stille oss selv er "hvem er jeg? ". Selvfølgelig vet de fleste av oss hvem vir, ia llefall på papiret. Vi vet navn, alder, kjønn og fødested, men er det egentlig det å vite hvem man er. Hva er det som definerer et menneske? Er det summen av alle erfaringene en person har?

Da jeg var 16 var jeg litt halvveis identitetsforvirret. Jeg var ikke barn og ikke voksen, vennekretsnen min var i forandring og jeg visste egentlig ikke helt hvor jeg selv var i livet og hva jeg skulle gjøre. Man prøver å finne seg selv, prøve å forstå seg selv. Det kan fort bli litt vanskelig når en ikke vet hvorfor man gjør de tingene man gjør. På et tidspunkt trodde jeg at jeg hadde funnet ut hvem jeg var, men det ble tatt fra meg igjen etter en liten stund. Fordi verden stadig er i forandring, var jeg også stadig i forandring, og er det enda.

Jeg har alltid hatet at folk har fortalt meg at jeg ikke har livserfaring til å gjøre noe, eller at jeg er for ung. Hvordan kan man få erfaring om man ikke får en sjanse. Jeg tror jeg hadde klart å oppnå mer på det tidspunktet om jeg hadde fått muligheten, enn det jeg vil nå. Gløden slukker etterhver. Alder burde ikke hatt så mye å si på om noen ville klare en enkel oppgave, men pågangsmotet burde absolutt hatt mer å si. Livserfaring er ikke relevant. Selvfølgelig tenker man annerledes med erfaring, men det kan og være en uting! Friskt blod kan lett se noe som inngrodde erfarne ikke ser. Jeg tror erfarne blir redd for at ting ikke skal gå deres vei. De er redd for å ta sjanser. Hva har de å tape? Hva har de å vinne.

Jeg er for at folk skal få lære av egene erfaringer, i stede for å bli "frelst" av andres erfaringer, for det vil aldri fungere i praksis. Kanskje man kan lære noe, men man sitter igjen med ingen egen erfaring, og hva er da poenget om det er erfaring som skal styre verden.

Erfaring er noe som  man får med tiden, og det er vel det som definerer oss som mennesker. Hvordan man har taklet forskjellge situasjoner og hva man har fått ut av det, det er det som er en erfaring. Man kan ha opplevd mye, uten å bli erfaren, og man kan være erfaren, uten å ha opplevd en hel del. Alt etter hva man får ut av det. En 13 åring kan være svært erfaren, og en 70 åring kan sitte igjen med lite erfaring. Selvfølgelig er det ekstreme tilfeller der en 13 åring har mer erfaring enn en 70 åring, men det er ikke poenget.

Ikke se ned på de som er yngre enn deg. De er ikke dum. Det kan være en fordel å behandle dem som mennesker. Du har alt å vinne på å la de "styre litt på", tilsynelatende uten mål og mening. De vil bli erfaren fort nok.

Jeg har ikke funnet meg selv. Jeg vet ikke hvem jeg er, eller hvem jeg ønsker å være. Alt jeg kan ha er drømmer og håp, som ogå stadig forandres. Jeg kan ikke jakte på meg selv, da vil jeg nok gå glipp av det viktige, eller få vrangforestillinger om hvem eller hva jeg er. Jeg er i øyeblikket, og det er det eneste jeg vet.

Det går ikke an å definere hvem vi er 100%, man kan bare ane konturene som er der i det ene øyeblikket, og er borte det neste.

Vær den du er akkurat nå, du vil snart nok bli en annen.

-Cecilie

Suddenly I See

Dette er en sang til å bli i godt humør av. Nyte!

Tidsfordriv...

Dette er en idiottest. Jeg tok den to ganger, men jeg orker ikke mer, jeg kom i allefall til smart... Prøv selv!
En liten rettelse: jeg klarte den til slutt! Alle gode ting er tre.Hvordan gikk det?

-Cecilie

When in Rome, Do As the Romans Do del2

Når jeg er ute å reiser, har jeg på forhånd lest meg opp på lokale skikker, lover og regler fordi at er man i et fremmed land, så må man følge det landes lover. Gjør man noe ulovelig, og blir dømt, gjelder også deres strafferammer. I Norge har vi relativt milde straffer, men det er ikke slik i resten av verden.

I noen land er det ikke nok med fengsel, men kanskje også offentlig pisking. Man kan få dødsstraff og samfunnsstraff. Det er bare politikken i landet. I Sør-Amerkia har de store problemer med smugling av narkotiske stoffer og velger å slå hard ned på det. I Dubai kan du risikere én måneds fengsel for å kysse noen. I mange land i verden praktiseres det dødsstraff for drap, og i noen også for sex utenfor ekteskapet.

Er man i et land, er det deres lover og regler som gjelder, uavhengig av hvem du er og hvilket statsborgerskap du har. Som nordmann kan du ikke reise ut på tur, gjøre noe kriminelt og forvente at UD skal rydde opp for deg. Det går dessverre ikke. Tror du det, er du bra naiv. Kanskje du syns at det er urettferdig å få en måneds fengsel for kyssing, eller 20 års fengsel for narkotikasmugling, men det er ikke relevant. Det som faktisk er relevant er du begikk et lovbrudd i et annet land, og da må du forholde deg til de strafferammer som de har i landet. Er du heldig blir du en del av folketrygden i landet.

Vil du ikke ta konsekvensen for en forbrytelse, så ikke begå den, eller, ikke reis til det landet i utgangspunktet.

Som jeg har sagt før, og sier igjen: When in Rome, do as the Romans do!
-Cecilie

Kent vinternoll2

KENT - VINTERNOLL2Lytt, les teksten og nyt!

-Cecilie

Dagens nettbutikk

annajohanna.no

Mange fine interiørprodukter i stilige farger. Gå inn å se, da vel!

-Cecilie

Jeg vil ha, jeg vil lære!

Munnharpe er det eneste musikkinstrumentet jeg tror at jeg noen kan kan lære meg å spille. Derfor ønsker jeg meg en munnharpe. Doing, Doing, Doing, Doing... 

På nettet fant jeg en munnharpe til bare 50kr her.

På wikipedia kan du lese om hvordan det er mulig å spille dette fantastiske instrumentet.

-Cecilie

Spam

Sykt bra at blogg.no har tatt affære! Skriver du kommentarer som inneholder spam, kan du risikere å bli stengt ute fra blogg.no.

"Bloggere som gjentatte ganger poster slike umotiverte kommentarer hvor det kun oppfordres til å besøke dens egen blogg vil fra nå av bli utestengt fra blogg.no. Det betyr at bloggen din blir fjernet, og at du ikke lenger kan logge inn."

Les mer her.

-Cecilie

Det herlige norske språket

Nå leser jeg pensum, og jeg liker egentlig det jeg studerer. Norsk. Jeg elsker det norske språket. Grammatikken er ikke så gøy, men den må jo kunnes. Visste dere at grammatikkategoriene har fått nye navn og ny struktur?
Det var totalt ukjent for meg. Helt til jeg begynte å studere det. For meg vil det alltid være artikkel, og ikke determinativ.

Hvorfor skal man gjøre alt så vanskelig. Greit nok at man følte at vi hadde hengt på latinen litt for lenge, men å endre alt så drastisk. Jeg finner jo ikkje igjen grammatikken jo! Det blir som å lære seg et helt nytt språk. Bare fleks at jeg kan språket, men at det bare er å få alle ordene i riktig kategori.

Det som er så fint med norsk, er at det er lov å snakke akkurat som du selv vil. Dialektene står sterkt i Norge! Man er stolt over å kunne vise alle hvor man er fra ved å snakke dialekt. Vi har til og med et skriftspåk som er basert på dialekter. I andre språk, han man variasjoner av språket med aksent, mens i norge har man nesten helt egene språk på forskjellege geografiske steder. vi har forskjellige ord og allikevel forstår vi hverandre.

På norsk kan man ikke si  "det utales ikke slik", eller "det heter ikke kuer, men kyr". På norsk kan man, muntlig si akkurat det man vil. Fordi det er slik språket vil utvikle seg. Sider du "å ta selvmord", er det ikke feil, men det er ikke lov å skrive det. Kanskje om noen år når ingen lenger sier "å begå selvmord", får man også lov til å skrive ta i stede for begå.

Det er faktisk ganske deilig å tenke på at man kan si akkurat hva man vil. Sier du "sjereste", så skrik det ut. Om noen skjærer tenner og river seg i håret av at du spiser  "sjøtt", så kan de bare gjøre det. I dag står men ikke ovenfor store språklige utfordringer, men vi står ovenfor store språklige fremskritt. Kanskje når vi blir gammel, at våre barnebarn får velge på skolen om de vil skrive sjøtt eller kjøtt.

Merkelig hvor engasjert man kan bli av språk. Får håpe det holder seg i minst fire år til!

-Cecilie

Godbiter på epla.no

I dag var jeg inne på epla.no.Det er en nettside der man kan selge egenproduserte, egendesignete eller gamle ting. Der var det utolig mange godbiter som jeg har lyst på. Man kan få kjøpt alt fra pulsvarmere til tegninger. Noen butikker jeg syns at flere burde klikket seg innpå å se er disse:

Hedda X er det mange fine smykker og øredobber i forskjellige farger. Jeg sikler over hele siden. Det er absolutt noe for enhver smak. Her et ett av smykkene (bildet er lånt fra siden til Hedda X).Piami er en bedrift som lager skrivebøker. Jeg som elsker skrivebøker kan bare ikke lavære å ønske meg en sånn. De finnes også i rød velur og i lin. Personlig har jeg falt for denne (bildet er lånt fra siden til Piami):


Staesj - her inne er det også masse flotte smykker og ørepynt. Blant annet disse (bildet er lånt fra siden til Staesj):Det er også mange andre butikker på epla.no du kan skjekke ut. Sett av litt tid, og finn dine favoritter.

-Cecilie

Det perfekte smørbrødet

Jeg vil ha mat. jeg vil ha god mat. Et grovt rundstykke med pesto, brieost, karser, salami og agurk, takk!
Kanskje jeg skal dyrke mine egne karser til og med.

Alt for det perfekte smørbrødet. Jeg bare lengter etter å tilbringe litt tid med det og en god kopp te. Lengselen bare øker ved å tenke på det.

Ok, det er bra ille å fantasere om mat! Men hva kan jeg gjøre. Det er ikke min feil at det smaker himmelsk...

-Cecilie

Vidvinkel på ønskelisten

Jeg elsker å ta bilder. Nå i det siste har jeg savnet å kunne ta skikkelige vidvinkelbilder. En gang sa en fotointeressert venn av meg at man ikke bør ta bilder i vidvinkel. Det er helt feil! Man tar bilder til forskjellige formål. Skal man ta et oversiktsbilde, bruker man vidvinkel, skal man ta et bilde av en blomst bruker man macrolinse. Alt etter hva man trenger.

Høyest på ønskelisten min akkurat nå er et Tamron objektiv 10-24mm til mitt NikonD50.

Her er et bilde tatt med vidvinkel

Her er samme motivet zoomet mer inn på

Det kan være lettere å ta landskapsbilder og bilder av f. eks  bygninger, uten å være kjempelangt unna. Man får rett og slett mer inn på bildet. Og det kan vi like!

-Cecilie

Overskyet?

Det er ikke overskyet i dag, det er bare aske fra vulkanutbruddet på Island. Hvorfor har ikke Islendingene begynt å fange CO2 fra vulkanen sine? Dette utbruddet fører til både global oppvarming og til at isbreer på Island smelter.

Nå vil Bergen kanskje bli dekket av aske, det lukter visst svovel i sentrum. Lukter sikkert bedre enn det sentrum gjør til vanlig, uansett.

Hadde Island hatt penger, kunne vi saksøkt de for at vulkanene deres forurenser for oss og for at flytrafikken ikke kan gå som normalt.

Alltid skal Norge bli rammet av alle andres katastrofer...

La Brann leke med jevngode, la de rykke ned!

Nå ligger Brann på en 15. plass i tippeligaen, altså nest nederst. Kanskje det er på tide at Brann rykker ned i adeccoligaen, slik at de kan få beina ned på jorden igjen etter det gullet de tok "hem" for evig mange år siden. Da får de også benyttet seg av muligheten til å spille mot lag som ligger litt mer på deres eget nivå.

Det beste som kunne skjedd med Bergen nå, hadde vært om Brann rykket ned, og Løv Ham rykket opp. Løv Ham trenger å få mer publisitet, mens Brann trenger å komme seg på ned på jorden igjen.

Det hadde vært morsomt, det!

Barn

Jeg skal ikke diskutere abort her nå, men jeg irriterer meg over noen av argumentene som abortforkjemperne til stadighet bruker.
 "om du hadde blitt voldtatt og hadde blitt gravid, ville ikke du tatt abort for å slippe å bli minnet på den forferdelige hendelsen resten av livet?" og "om man er ung og blir gravid, bør man få kunne tatt det bort slik at man får sjansen til å skaffe seg utdannelse og få levet livet".

For det første. Om jeg hadde blitt gravid som følge av voldtekt, ville jeg ikke tatt abort. Jeg tror det er en mening med alt som skjer, at det alltid kommer noe godt ut av alt. Et barn er ikke et onde, uansett! Et barn er noe fantastik som man er velsignet med. Det ville, for meg, vært et bevis for at uansett hva som skjer, så er jeg et levende menneske som er sterket og vil komme seg gjennom alt. Selv om bernet ville bært genene til en voldtekstsmann, ville jeg elsket det.

Så har vi det neste argumentet. Om man er moden nok til å ha sex, er man også moden nok til å ta konsekvensene av det. Livet stopper ikke opp om man får barn, det bare begynner litt tidligere enn ellers. Ja, man må prioritere om. Man kan ikke være en egoistisk unge lenger. Utdannelse går det an å ta ved siden av. En kan gå på videregående, man kan studere og man kan jobbe. Det kommer bare an på hvordan du prioriterer. Det er faktisk mulig å ta utdannelse og leve livet, selv om man har barn.

Sånn at det er sagt, jeg er mot abort, men for selvbestemt abort. Heller en lege som gjør det, enn bestemors strikkepinner.

Dagens fotoseanse

I dag har jeg lekt fotograf. Jeg fant en artikkel på klikk.no om hvordan man kan lage sin egen lysboks. Jeg prøvde dette og det var kjempegøy! Bare litt kjipt at det ikke ble så bra resultat. Alt som var brukbart måtte redigeres uansett. Jeg tror jeg må kjøpe meg noen sterkere lamper slik at jeg får bedre lys.Skittles

New York-snøkule

En arvet konkylie

Sjokoladeboble

Myntsamlingen min

Dette er noen av de bildene jeg har redigert etter dages fotograferingsøkt. Det er til å bli sliten av. Både å holde det svære kameraet og få det til å stå stille og redigeringen etterpå.

-Cecilie


Rett skal være rett

Det står i nettavisen at Ingrid Bjerkås var Norges første kvinnelige prest. Det er feil. Hun var statskirkens første kvinnelige prest, ikke Norges. Norges første kvinnelige prest var Agnes Nilsen og var metodist. Hun ble ordinert i 1954, mens Ingrid Bjerkås ble ordinert i 1961.

Det var dages irritasjon, for rett skal være rett.

-Cecilie

kilder: http://www.snl.no/Agnes_Nilsen
            http://www.snl.no/.nbl_biografi/Ingrid_Bjerk%C3%A5s/utdypning

Nyte!

Det er godt å komme seg ut i naturen igjen. I dag var jeg på tur og tok litt bilder sammen med en venninne. Solen skinte og alt var perfekt. Dette er vår for meg!Jeg håper været holder seg lenge!

-Cecilie

Vår, sol og helg!

Nå eg det endelig helg, og solen skinner! Det er lengesiden jeg har følt at jeg fortjener helg på samme måte som nå.


Jeg gleder meg til det blir varm. Til jeg kan bade i sjøen, sole meg på svaberget og lukte på skogen.

-Cecilie

Om reklame og faste lesere

Det er alltid like irreterende å lese andres blogger og kommentarer når det er kjempemange som bare sprer reklame for sin egen blogg, på andres blogg. Selv får jeg ikke så mange av de selv, sikkert mest fordi bloggen min ikke er så kjempepopulær, men det er plagsomt med spemmere.

Det er flere som reagerer på dette. Bare se tegneseriestripen jeg så på bloggen til lisajosefine.blogg.no.


Så, hvorfor spammer man? Mange gjør det nok for å få mest mulig lesere og kommentarer på bloggen sin,og ikke minst havne på topplisten. Og så har du de som faktisk tjener penger på bloggen sin. Jo fler lesere som kan se reklamen, jo mer penger får de.

Av mine to månder med bloggerfaring har jeg lært at hvis jeg legger igjen en helt vanlig kommentar om et innlegg på en blogg, så vil du få svar og ofte opplever jeg at de også går inn på min blogg og leser. (Det betyr ikke at jeg kommenterer kun for å få lesere slik som spammerene, men jeg kommenterer fordi innlegget har interesse for meg på en eller annen måte.)

På nettet, som ellers i samfunnet, er høffelighet et stikkord man må huske på. Man går ikke inn i nabobutikken og reklamerer høylytt for sin egen butikk osv.

Jeg tror det folk tjener mest på er å skrive så interessant som mulig for deg selv, da vil du få lesere som har samme interesser som deg, og som kanskje kan anbefale bloggen din til andre igjen. Det er vel de faste leserne som faktisk, til syvende og sist, er de viktigste leserne.

-Cecilie

Vertical Horizon

Ett av mine favorittband er Vertical Horizon. De ha veldig mye bra musikk som jeg hører på hele tiden. Du kan lese om de på wikipedia. Det er ikke så mange i Norge som har hørt om de, men jeg vil varmt anbefale dere å høre på dem.

Her er en av sangene deres:For meg er det viktig at musikken jeg hører på har et budskap og at teksten eller musikken betyr noe.

Er det noen som har noen band/artister eller sanger som de kan anbefale som faktisk har en mening i teksten eller musikken?

-Cecilie

Red Bull

Akkurat nå drikker jeg Red Bull mens jeg tenker på oppgaven min. Jeg fant en interessant artikkel på toll.no om import av Red Bull. Jeg har kjøpt mine i Sverige, så jeg ble litt nysgjerrig. Det som sto der var:


"Innførsel av energidrikker med innhold av taurin og koffein - Redbull

Publisert: 18.07.2008 | Gyldig fra 18.07.2008
Saksnummer: 2008/01860-1
Innførsel av energidrikker som inneholder koffein med større konsentrasjoner enn 150 mg/l ansees i utgangspunktet som legemidler. Ofte kan disse drikkene også inneholde andre virkestoffer som er definert som legemidler. Innførsel av slike varer er regulert av Statens legemiddelverk.
 
Mattilsynet har  nå i samråd med Helse og omsorgsdepartementet åpnet for kommersiel innførsel, produksjon og omsetning av et eget norsk Red Bull produkt jf.FOR 1983-07-08-1252 § 10.2. Kommersiell innførsel, produksjon og omsetning av andre Red Bull produkter med høyere koffein-, taurin-, glukuronolakton- og vitamin B innhold enn fastsatt, er ikke tillatt (legemiddel).

Red Bull inneholder, i tillegg til en del B-vitaminer, taurin og koffein. Både taurin og koffein er legemidler. Koffein er likevel akseptert som et tilsetningsstoff i drikker, men bare i mengder som ikke overstiger 150mg/l. Red Bull har en tilsetning som tilsvarer 320mg/liter og klassifiseres dermed som et legemiddel.
 
Privat innførsel: 
Ved reiser innenfor EØS-området, kan reisende medbringe til personlig bruk et rimelig kvantum legemidler som tilsvarer høyst et års forbruk.
 
Reisende fra et land utenfor EØS-området kan til personlig forbruk medbringe et rimelig kvantum legemidler som tilsvarer høyst tre måneders forbruk.
 
Ved slik innførsel av Red Bull, fra for eksempel Sverige eller et annet EØS-land er betingelsen at det er lovlig innkjøpt, og at mengden ikke overstiger et ?rimelig kvantum?.
Når det gjelder legemidler generelt kan man gå ut fra en standard dosering, men det er ikke så enkelt i dette tilfellet. Taurin brukes knapt som legemiddel i Norge. Rene koffeintabletter er i dag reseptbelagt. De rekvireres sjelden av lege. Mer vanlig er koffein brukt som ett av flere virkestoff i smertestillende tablettpreparater. Da er dosen 50mg ? 100mg per tablett som doseres inntil 4 ganger daglig.
Når det gjelder mengde må man ikke bare fokusere på mengden av koffein, men også se på bestemmelsen om ?rimelig kvantum?. Det er ikke vanlig å foreskrive koffein til daglig bruk over lengre tid.
 
Statens Legemiddelverk har på bakgrunn av ovennevnte vurdert at innførsel tilsvarende 1 stk. enhet (boks) Red Bull per dag kan aksepteres. Videre at et årsforbruk skal tilsvare inntil 400 stk. enheter/bokser. Andre liknende preparater må forelegges Statens legemiddelverk for vurdering av tillatt dags/årsforbruk.
 
Det presiseres at det må dreie seg om personlig bruk.
 
Kommersiell innførsel:
Det er kun Red Bull fremstillt i samsvar med norske særkrav (innhold/merking) som tillates innført for kommersiell omsetning. Dette produktet er per definisjon et næringsmiddel (også avgifts- og restriksjonsmessig)."


Det er maks lov til å ta med seg 400 enheter Red Bull inn til Norge per person og det regnes som legemiddel. Det er litt interessant. Hvem bruker ikke Red Bull for å få litt ekstra energi. Selvfølgelig kan man bruke kaffe i stede, men det er kjedelig.

Litt syting og klaging - Oppgaveskriving

Jeg sitter her å prøver å skrive oppgave. Det er veldig vanskelig å motivere meg selv til det. Ikke nok md det, men det er faktisk litt kjedelig, selv om det er spennnede. Er det verdt det? Jeg vet ikke om jeg kommer til å stå i fagene min uansett, da jeg har vært så sykt dårlig til å gå på forelesning den siste tiden. "Det er bare til å få fingen ut og gjøre det", sier folk til meg, men det er ikke så lett. Arg, frustrasjon.

Men jeg må få det til. Jeg må i det minste klare å stå i de stygge fagene. Jeg skal få det til. Mest fordi jeg vet om noen som skal studere det samme som meg til nesteår og jeg vil bli ferdig før dem. €Muhahhaa€.
Det er min spiker i støvelen!

Nynorsken går faktisk greit, men det blir en lang dag for meg. Jeg har bare 3800 ord igjen, noe som egentlig ikke er såmye mye! Shit, no er eg språkforvirret!

Nok klaging, det er bare meg selv jeg kan takke for å ha kommet opp i denne situasjonen.

-CecilieMusikk

Pain On Pain - Feeder

En finfin sang!
Teksten finner du her.


En nydelig sang

Vertical horizon - underwater


Dette er bare en av de fineste sangene jeg vet om.

-Cecilie

En bursdagsgave

For litt siden lagde jeg en bursdagsgave til en venninne som elsker interiør i gammel romantisk stil.
Lenge hadde hun leitet etter en slitt ramme med gamle bilder i. Aha, altså noe jeg kunne gi i bursdagsgave. Selvfølgelig fant jeg det ikke noe sted. ikke en gang rimelige fine hvite rammer som det gikk an å pusse litt ned. Tilslutt kjøpte jeg en fin, mørkebrun ramme, noen gamle bilder, andpapir og hvit, matt hobbymaling.

Jeg pusset bort lakken på rammen, men den mørke fargen var igjen. Etter å ha tørket bort støvet med en klut, malte jeg rammen hvit. Det mått to strøk til for å dekke over den mørke fagen som var der fra før av. Da det var tørt pusset jeg bort den hvite malingen fra kanter og sider sånn at den så slitt ut.

Bildene kjøpte jeg på panduro og limte de på en ensfaget bakgrunn og en tekst der det står "Jenter er utspekulerte". Den er intern, men også en fin kontrast til alle de søte bildene av småpiker.

 
Resultatet ble rimelig bra, og hun likte gaven. Det var i allefall det hun sa til meg!

Jeg elsker hjemmelagde gaver.

-Cecilie


Bøker

Jeg elsker bøker. Det er fantastisk deilig å sitte seg med i sofaen, under et teppe og lese en bok. Selvfølgelig, jeg klarer ikke å begynne å lese bøker. Det er det eneste hinderet som står mellom meg og en verden av bøker.

Det betyr ikke at jeg ikke kjøper bøker. Nei, jeg går berserk på bokhendelen og på fretex. Bøker jeg en gang har lyst til å lese. Bøker jeg ville lest om det ikke hadde vært for at jeg aldri klarer å begynne på en bok.

Hvordan kan man begynne å lese bøker? Det er ikke bare å ta opp en bok og begynne å lese. Jeg vet at det er gøy å lese, men det er det å begynne. Det tar så lang tid å lese en bok. I allefall når du ikke pleier å lese bøker.

Enn så lenge kan jeg trøste meg selv med at bøker i det minste er fint å se på.

-Cecilie

Vårrengjøring

Dette er den føsrte lørdagen på flere år at jeg er arbeidsledig. Og det skal jeg nyte. Nå skal vinduet åpnes og leiligheten ryddes mens jeg hører på musikk. Det er egentlig ganske deilig å ikke ha noe jeg må gjøre utenom å rydde litt.

Senere i dag skal jeg få besøk av noen venner. Det passer egentlig ganske bra, fordi jeg har nettopp vært i Sverige og kjøpt masse godis. Det blir ikke påskeegg med det blir mye godt for det.

Det ble ikke mye til innlegg det her, men det får så være. Jeg har vel andre ting å gjøre enn bare å henge på nettet?!

Sender med et vårbilde fra 2006. Vi er ikke helt der enda i år, men det kommer nok. Og jeg gleder meg!

-Cecilie

hits