.

mars 2010

Earth Hour 2010

Jeg var med på den symbolske markeringen av earth hour igår. Vi slukket alle lysene i leiligheten og tente opp masse telys. Og så spilte vi Yatsy og leste vitser i en time.

Det er vanskelig å legge om livsstilen til det mer miljøvennelige, men alle kan vel sklukke lyset i én time.

Da jeg i dag skulle lese nyheter på nettet så reagerte jeg på kommentarene som sto etter artiklene om earth hour. Det var mange som hadde satt på ekstra lys og skrev at menneskeskapt global oppvarming ikke er et faktum i tillegg til å si at man sparer ikke strøm og vi har så ren strøm i Norge osv. Det provoserer litt.

Det er en symbolsk handling for miljøet vårt. Av sympati for dem som rammes hardere av naturkatastrofer enn oss, for de som ikke er heldig å ha fjell og fosser de kan få miljøvennlig kraft av.

Det er greit å ikke delta, men å sabotere? det blir for drøyt!

-Cecilie
earthhourNO

Mitt kamerautstyr

Jeg har fått forespørsler om å legge ut en oversikt over kamerautstyret mitt. jeg har egentlig tenkt litt på det selv også, men har latt det bli med tanken. Her er altså en liten oversikt.

Kamerahuset er Nikon D90.Objektivet jeg bruker mest er Nikkor 18-200mm VRII.

 

 

Min kjære effektlinse som jeg ikke bruker så ofte er Lensbaby 2.

Vidvinkellinsen min: TAMRON AF 10-24mm F3,4-4,5 DI-II Nikon

 

Macro: sigma macro 105mm f2.8 ex dg50mm'en: AF NIKKOR 50mmf/1.8D

Jeg har et solid kamerastativ av typen Manfrotto

 

 

Fjernutløser fra Nikon

 

Optikk jeg ønsker meg til jul 2010 og bursdag 2011.

(Bildene har jeg ikke tatt selv. De er hentet fra diverse nettbutikker)

-Cecilie

Test av påskeegg

Nå har alle de tre store sjokolademerkene i Norge laget sin versjon av sjokoladeegg med melkefyll, så nå skal de testes.


Her er godbitene.

Først ut  har vi Minde sine påskeegg. Det er egentlig ikke egg, men kuler. Det er faktisk de samme som de kaller noe sånt som julekuler i juletider. I hver pose er det 150g med påskeegg og herlighten koster ca. 37kr, noe som får en kilopris på ca 246,6 kr. Minde sine egg var de som hadde minst innhold av melkekrem med 46%.

Smaken:
Smaken på melkekremen er litt syrligere enn det jeg hadde forventet, minnet litt om yoghurt fremfor melk. Sjokloaden må ha vært helt grei, siden jeg ikke husket noe spesielt av den etterpå.

Konsistensen:

Kremen var mektig, men ikke særlig luftig. Den smeltet ikke på tungen slik jeg hadde håpet på.


Mindes påskeegg får karakteren 6/10.

Nidar har kommet ut med sine egene påskeegg i år. De heter "Plommen i Egget" og koster ca. 25kr for 100g. Kiloprisen blir da 250kr. Disse påskeegggene er formet som egg og har høyest prosent melkekremfyll av alle i testen med 51%.

Smaken:
Her ble jeg posetivt overrasket. Kremen var god på smak og holdt mål. Sjokoladen minnet litt om bergene melk, ikke min personlig favoritt, men god den også.

Konsistensen:
Meklefyllet var mektig, men lite luftig. Noe som ikke er så ille, for en følte at en fikk mye eggefyll for pengene.


Nidars påskeegg får karakteren 8/10.

Sist, men ikke minst i denne testen er det klassikeren fra Freia som står for tur. Eggene fra Freia får du i en søt lilla eggekartong med to medfølgende skjeier. De skoster ca. 32kr for 136g, noe som gir en kilopris på 235,2kr, altså billigst i testen. Eggene er store, men jeg har en følelse av at de forsvinner fort. Det er 50% melkekrem i Freias egg.

Smak:
Eggekremen i Freia sine egg er, etter min mening, den som smaker best. Sjokoladen er også best på smak, mulig fordi den har en litt nøtteaktig smak.

Konsistens:
Konsistensen på eggekremen er mer luftig og minner mer om en mousse enn krem. Det får den til å smelte på tungen.


Freias Påskeegg har fått full pott 10/10, fordi helhetsinntrykket er at alt er mer forseggjort.

Men uansett, får man kun fatt påskeegg fra ett av disse merkene, er påsken sikret, da alle faktisk var gode.

- Cecilie

Pensum

Her er mine pensumbøkerOreokake

For noen år siden fant jeg en fantastisk oppskrift på oreokake på nettet. Kaken er, etter min mening, bedre enn den du kan få kjøpt på peppes og deli! Den er mektig og god, og passer derfor til store og små besøk. Jeg skriver små besøk, for da får man rester til overs, noe man sikkert får uansett. Denne kaken smaker bedre dagen der på.

Oppskriften er her:


Dette trenger du:

- ca. 450 g Oreo Cookies (eller annen sjokoladekjeks med fyll)

- 100 g smeltet smør
- 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225 g) - myknet
- 2,5 dl melis
- ca 3,5 dl piska krem (Menkomel Wipping egner seg bra)
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose sjokolademousse Toro
- 3 dl melk til moussenFremgangsmåte:


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter. Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.


Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.


Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.


La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.Linken til forumet jeg fant den i er her. Der er også flere tips til kaken:)

- Cecilie

Noen bilder jeg har tatt


 

Alle bildene er tatt av meg og kan ikke brukes uten min godkjenning.

hits