.

mars 2010

Earth Hour 2010

Jeg var med p den symbolske markeringen av earth hour igr. Vi slukket alle lysene i leiligheten og tente opp masse telys. Og s spilte vi Yatsy og leste vitser i en time.

Det er vanskelig legge om livsstilen til det mer miljvennelige, men alle kan vel sklukke lyset i n time.

Da jeg i dag skulle lese nyheter p nettet s reagerte jeg p kommentarene som sto etter artiklene om earth hour. Det var mange som hadde satt p ekstra lys og skrev at menneskeskapt global oppvarming ikke er et faktum i tillegg til si at man sparer ikke strm og vi har s ren strm i Norge osv. Det provoserer litt.

Det er en symbolsk handling for miljet vrt. Av sympati for dem som rammes hardere av naturkatastrofer enn oss, for de som ikke er heldig ha fjell og fosser de kan f miljvennlig kraft av.

Det er greit ikke delta, men sabotere? det blir for dryt!

-Cecilie
earthhourNO

Mitt kamerautstyr

Jeg har ftt foresprsler om legge ut en oversikt over kamerautstyret mitt. jeg har egentlig tenkt litt p det selv ogs, men har latt det bli med tanken. Her er alts en liten oversikt.

Kamerahuset er Nikon D90.Objektivet jeg bruker mest er Nikkor 18-200mm VRII.

Min kjre effektlinse som jeg ikke bruker s ofte er Lensbaby 2.

Vidvinkellinsen min: TAMRON AF 10-24mm F3,4-4,5 DI-II Nikon

Macro: sigma macro 105mm f2.8 ex dg







50mm'en: AF NIKKOR 50mmf/1.8D

Jeg har et solid kamerastativ av typen Manfrotto

Fjernutlser fra Nikon

Optikk jeg nsker meg til jul 2010 og bursdag 2011.

(Bildene har jeg ikke tatt selv. De er hentet fra diverse nettbutikker)

-Cecilie

Test av pskeegg

N har alle de tre store sjokolademerkene i Norge laget sin versjon av sjokoladeegg med melkefyll, s n skal de testes.


Her er godbitene.

Frst ut har vi Minde sine pskeegg. Det er egentlig ikke egg, men kuler. Det er faktisk de samme som de kaller noe snt som julekuler i juletider. I hver pose er det 150g med pskeegg og herlighten koster ca. 37kr, noe som fr en kilopris p ca 246,6 kr. Minde sine egg var de som hadde minst innhold av melkekrem med 46%.

Smaken:
Smaken p melkekremen er litt syrligere enn det jeg hadde forventet, minnet litt om yoghurt fremfor melk. Sjokloaden m ha vrt helt grei, siden jeg ikke husket noe spesielt av den etterp.

Konsistensen:

Kremen var mektig, men ikke srlig luftig. Den smeltet ikke p tungen slik jeg hadde hpet p.


Mindes pskeegg fr karakteren 6/10.

Nidar har kommet ut med sine egene pskeegg i r. De heter "Plommen i Egget" og koster ca. 25kr for 100g. Kiloprisen blir da 250kr. Disse pskeegggene er formet som egg og har hyest prosent melkekremfyll av alle i testen med 51%.

Smaken:
Her ble jeg posetivt overrasket. Kremen var god p smak og holdt ml. Sjokoladen minnet litt om bergene melk, ikke min personlig favoritt, men god den ogs.

Konsistensen:
Meklefyllet var mektig, men lite luftig. Noe som ikke er s ille, for en flte at en fikk mye eggefyll for pengene.


Nidars pskeegg fr karakteren 8/10.

Sist, men ikke minst i denne testen er det klassikeren fra Freia som str for tur. Eggene fra Freia fr du i en st lilla eggekartong med to medflgende skjeier. De skoster ca. 32kr for 136g, noe som gir en kilopris p 235,2kr, alts billigst i testen. Eggene er store, men jeg har en flelse av at de forsvinner fort. Det er 50% melkekrem i Freias egg.

Smak:
Eggekremen i Freia sine egg er, etter min mening, den som smaker best. Sjokoladen er ogs best p smak, mulig fordi den har en litt ntteaktig smak.

Konsistens:
Konsistensen p eggekremen er mer luftig og minner mer om en mousse enn krem. Det fr den til smelte p tungen.


Freias Pskeegg har ftt full pott 10/10, fordi helhetsinntrykket er at alt er mer forseggjort.

Men uansett, fr man kun fatt pskeegg fra ett av disse merkene, er psken sikret, da alle faktisk var gode.

- Cecilie

Pensum

Her er mine pensumbker



Oreokake

For noen r siden fant jeg en fantastisk oppskrift p oreokake p nettet. Kaken er, etter min mening, bedre enn den du kan f kjpt p peppes og deli! Den er mektig og god, og passer derfor til store og sm besk. Jeg skriver sm besk, for da fr man rester til overs, noe man sikkert fr uansett. Denne kaken smaker bedre dagen der p.

Oppskriften er her:


Dette trenger du:

- ca. 450 g Oreo Cookies (eller annen sjokoladekjeks med fyll)

- 100 g smeltet smr
- 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225 g) - myknet
- 2,5 dl melis
- ca 3,5 dl piska krem (Menkomel Wipping egner seg bra)
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose sjokolademousse Toro
- 3 dl melk til moussen



Fremgangsmte:


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skl og brekkes opp i smbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig sm biter. Smelt smr, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.


Mix kremosten med melis med en mixer s det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til rre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smr massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjleskap 30 minutter.


Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rr inn de siste kakebitene i moussen. Smr massen over kaken og sett i kjleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem p toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mnster med vanlig sjokoladesaus.


La kaken st avkjlt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den fr st nesten ett dgn fr man skjrer rundt kanten og lsner formen og spiser.



Linken til forumet jeg fant den i er her. Der er ogs flere tips til kaken:)

- Cecilie

Noen bilder jeg har tatt












Alle bildene er tatt av meg og kan ikke brukes uten min godkjenning.

hits