.

februar 2010

When in Rome, Do As the Romans Do

Det er et ordtak jeg bruker ofte. Opprinnelsen til ordtaket finner dere her.

Det går ut på at der man er skal man følge de rutiner og tradisjoner som de innbyggerene på det stedet du er har. Det kan bety at man følger alle normene, både de formelle og de uformelle, i det samfunnet man befinner seg i. Altså, om du reiser til et land der man går på hender og jodler fra klokken to til tre på ettermiddagen hver dag, så gjør du også det.

Dette kan overføres til mange sammenhenger, blant annet at når asylsøkere kommer til Norge, så bør de følge uformelle og formelle normer. Her snakker man norsk, i allefall ute blant folk, man respekterer lovverket og retter seg etter det, man håndhilser, så fremst at man ikke har en god unnskyldning, man reiser seg for gamle damer på bussen, stemmer ved valg og lignende ting som alle kjenner til.Til gjengjeld skal de som gjør dette aksepteres og respekteres av medborgere.

Om man kommer på besøk til et sted, for eksempel som turist, bør man også prøve å følge lokale normer så godt det er mulig. Er det ikke lov å løpe over veien på rød mann på det stedet man besøker, så bør man respektere dette selv om man er vant med å gjør det det fra hjemlige strøk.

Hopper alle venne dine fra en bro, betyr det ikke at du skal gjør det samme selv om du er medlem i en svært liten gruppe med mennesker, også kjent som vennegjengen din, som utgjør et minisamfunn. Da passer det bedre med uttrykket: "bare død fisk flyter med strømmen". Det er en viss forskjell.

- Cecilie

Ikke så urban

Jeg var i Oslo i helgen. En storby med evig mange innbyggere og et enormt areal av asfalt og betong. Byen er så stor at den har T-bane. T-bane, hva er det for no?!?. Det er sånt alle svære byer har. Gigantisk. Det ligger en 7/11, narvesen og deli de luca på alle gatehjørner.

Menneskene virket alle så fremmed for hverandre. De var alle anonyme. Det var urbant. Både på en skummel og god måte.

På den ene siden er du anonym. Du kan gjøre akkurat det du vil til en hver tid, for du vil aldri se de menneskene der igjen. Du kan leve slik du selv vil. De har butikker etter alle smaker, både sansmessig og stilmessig. Du kan være litt mer fri.

På en annen side liker jeg at bussjåføren sier hei når jeg går på bussen og ha en fin dag når jeg går av. Jeg liker at man ikke er så fri, da man lettere klarer å fokusere. Det er ikke så langt mellom alt samtidig som verden er litt større. Gir en mer pusterom.

Jeg hadde sikkert likt det voldsomme, urbane livet om jeg hadde fått prøvd det en stund. Men enn så lenge trenger jeg litt avstand. En ting er sikkert; jeg skal aldri kjøre i Oslo sentrum!

God stemning

Det er mange ting som kan gi meg god stemning. En av mine favorittstemninger, om en kan si det slik, er når jeg halvveis ligger på sofaen og leser en god bok under et deilig teppe. I rommet står det gjerne en del levende lys og blafrer mens rolig musikk strømmer ut gjennom høytalerne. Leiligheten luker vanilje og jeg har funnet roen.

Rolig musikk kan være alt fra klassisk til rolig rock evetuelt popjazz.

Bare tanken får meg til å drømme meg helt bort. Noen ganger tror jeg at det å slappe av og være alene er svært undervurdert. Det er når en kan være litt for seg selv, at tankene får flyte fritt. Slik er det i allefall med meg. Noen ganger opplever jeg å bli helt apatisk om jeg ikke får litt tid for meg selv. Hvordan kan man finne ut hva man vil uten å tenke?

- Cecilie

Nytt design

Jepp headeren og resten går i ett. Noe som ikkje gjør noe. Jeg ble faktisk fornøyd med designet mitt, og bare det er ikke dårlig!

- Cecilie

Om meg

 


Cecilie er mitt navn
I Bergen har jeg min havn
Jeg har levd i en-og-tyve år
Alltid med krøllete hår
Jeg har også en mann

Bloggen er litt spesiell
kanskje ikke så kontroversiell
Den handler om mitt liv
Men vær ikke i tvil
Bare en brøkdel du får vite lell

Noe må jeg alltid lage
Men jeg kan ikke klage
Jeg bruker det jeg har
Malekosten ligger klar
Jeg kan og spikre og sage

Det er én ting jeg liker best
Foto er det som gleder meg mest  
Jeg ser motiver i alt
Kameraet gjør som befalt
I alle fall etter en liten test

Dette er det du får vite
Jeg vet det er litt lite
Forresten er dikt veldig gøy
Selv om det virker som støy
Når kvaliteten ikke er av elite

 

 

bloglovin

Headere

Headere:
hits