.

januar 2011

Foto, Sjel


-Cecilie

Foto, Gull, grønn og våt-Cecilie

Foto, Bøker


-Cecilie

Foto, Melk


Nå har jeg prøvd meg litt frem med den nye macrolinsen. Jeg måtte jo bare ta bråpebilder. Endelig kan jeg ta dråpebilder uten å stå flere meter unna. Jeg kjenner ikke linsen så godt enda, så dette var det eneste bildet som var brukbart.

Hvordan jeg har fått det blått? Melk med blå konditorfarge. Genialt!

Hva syns du?

-Cecilie

Foto, Fjær
Det er ikke så lenge siden sist jeg kjøpte meg en ny linse, også fikk jeg en til i dag (hurra!). Nå trenger jeg ikke å kjøpe linser på lenge, siden jeg har alle jeg har ønsket meg. Det blir mye å sette meg inn i fremover. Vidvinkelen som jeg fikk til jul, 50mm-en og nå macrolinsen jeg fikk i dag. Jeg har egentlig ikke hatt særlig med tid eller ovserskudd til å bli kjent med linsene, men det må jeg få endret på. Nå må jeg ta masse bilder fremover. Og forhåpentligvis klarer jeg etterhvert å ta noen bilder jeg er fornøyd med.

Det skal bli sykt deilig å bruke en macrolinse som kun har 1/3 av nærgrensen til Tamron 70-300mm. Nå kan jeg gå så nærmt som jeg bare vil, nesten. Frihet!

-Cecilie

Foto, 24.01.11 (Cupcake)I dag er jeg 21 år. Hurra for meg.

Foto, Coca-Cola


Jeg har testet ut min nye Nikon 50mm f/1.8. Jeg må bli bedre kjent med linsen, men enn så lenge er jeg kjempefornøyd. Jeg er glad for at jeg har lagt litt penger i kameraet mitt, da det har innebygget autofokusmotor, noe som linsen ikke har.

Jeg var forresten inne på bloglovin i går. Bloggen har hele 11 følgere! Sist jeg sjekket hadde den bare 4. Gjett om jeg ble glad! Jeg setter pris på at dere gidder å besøke bloggen min og er takknemmelig for alle sidevisninger, følgere og kommentarer mm. Det er en motivasjonsfaktor som gir meg lyst til å fortsette, både med blogg og foto.

-Cecilie

bloglovin

Inspirasjon
Noe av det som fasinerer og inspirerer meg, er slike alternative portretter, om du kan kalle det for det. Det er slike bilder jeg ønsker å ta. Hvem hadde ikke likt å vært fotografen som hadde tatt de bildene? Jeg har fått en del ideer som nå er skissert og notert ned i en bok. Målet er vel å faktisk klare å gjøre idé om til bilde. Ikke bare et bilde, men et som er brukbart. Når jeg skriver brukbart, så mener jeg; klart, god kompossisjon, god lyssetting, passende bakgrunn og at det er en viss sammenheng mellom idé og endelig resultat. Jeg vet at jeg ikke er så god til å ta portretter, så det vil nok ta tid før jeg får et bilde som er brukbart og som jeg liker. Kanskje må jeg bruke flere dager på det. Det eneste jeg vet, er at jeg må prøve og feile, men ikke prøve å feile.

Alle bildene er linket! Det er ikke mine bilder.

-Cecilie

Foto, Et lite drypp - Nytt utsnitt

Nytt snitt:

Orginalen:

På det forrige innlegget fikk jeg kommentarer på at motivet kunne vært plassert mer til venstre i bildet. Det var i allefall slik jeg oppfattet kommentaren. Konstruktiv kritikk liker jeg svært godt, og av den grunn har jeg forandret snittet i bildet slik at motivet nå er plassert litt mer til venstre.

Det store spørsmålet er om det faktisk ble bedre. Jeg må ærlig innrømme at jeg likte det bedre venstrestilt. Det så litt mer ryddig ut.

Takk for konstruktiv kritikk! Det blir satt pris på!

Hvilket snitt likte du best?

-Cecilie

Foto, Et lite drypp


Oioioi! Bilder på bloggen min... To dager på rad?! Det har nok klikket for meg!

Hva syns du?

-Cecilie

Foto, ...


Jeg har ikke vært særlig flink til å ta bilder den siste tiden, noe som har resultert i lite blogging. Det har vært så mye annet å tenke på. Og jeg har vært en del inne på deviantART og slukt alt av inspirasjon som jeg kunne komme over der. Noen ideer har jeg skrevet ned og andre er gemt like fort som jeg kom på dem. Gullfiskhukommelse.

Bildet over er tatt i fjor. Jeg har nesten ikke tatt bilder i år i det store og hele. Og av de jeg har tatt, er jeg bare fornøyd med én promille omtrent. Enten må jeg bli flinkere, eller så må jeg senke kravene til meg selv. Jeg satser på det første. Da er det bare til å ta masse bilder. Den eneste måten jeg lærer på, er ved å feile. Og selvfølgelig lese meg opp på forhånd, men det er ikke like effektivt.

-Cecilie

Foto, Lekebil-Cecilie

Foto, Mer snøJa, det er mange snøbilder på bloggen for tiden. Kanskje jeg snart klarer å tenke litt mer kreativt. For å få det til, trenger jeg litt inspirasjon.

Hva er det som inspirere deg? Hvorfor? Og kan du dele noen eksempler?

-Cecilie

Foto, MørketidJeg er ikke helt fornøyd med dette bildet. Det var kaldt, mørkt og månen lyste for mye. Ja, jeg vet at jeg krever litt mye av månen, men den ville jo ikke slutte å lyse. Egentlig var det stjerner jeg skulle ta bilder av. Men det er noen stjerner med på bildet, da.

Hva syns du?

-Cecilie

hits