.

Blogg

Foto, Løvetann

Nikon D90 + sigma macro 105mm f2.8 ex dg

Hva syns du om bildet?

-Cecilie

Jeg har blitt vurdert

For en tid tilbake var jeg med i en fotokonkurranse på chee.blogg.no og jeg kom faktisk på 3. plass.
Jeg er litt kry over det, bare så det er sagt.
Jeg vant en vurdering og nå er bloggen min altså blitt vurdert. Om du vil kan du lese vurderingen HER.

 


Mitt fravær den siste tiden er fordi jeg har hatt så mye annet å gjøre. Jeg har ikke fått tatt bilder, og da har jeg heller ikke noe å poste. Bare sånn FYI  i tilfelle dere faktisk har savnet meg og bildene mine:) Nå er jeg tilbake for fullt, håper jeg!

-Cecilie

Nytt design

Endelig har jeg klart å få meg selv til å sitte meg ned for å lage mitt nye design. Det ble litt hvitt og lilla, men det er mer åpent og lysere.

Nå kan jeg endelig legge ut bilder som er større enn 500px. Tror jeg. Det er vel det jeg skal teste nå.

Ser designet greit ut på deres PC-er og i deres nettlesere? Noe jeg bør endre?


-Cecilie

Nytt design?

Jeg har lenge ønsket meg nytt design. Det jeg har var vel egentlig tilpasset bloggen min når jeg skrev litt lenger innlegg, men nå når jeg har så mye bilder på bloggen, trenger jeg nytt syns jeg. Jeg fikk vel det bekreftet da bloggen min ble vurdert av Karina Olsen på koops.blogg.no.

Nå skal jeg rett og slett ut å ta bilder som jeg kan bruke til header. Se forresten den nydelige skissen over planene mine (klikk for større):

Det er egentlig ganske greit å ha en skisse å gå etter. Så ser vi hva jeg ender opp med. Jeg ønsker enda å ha noe som ikke alle andre har, men det kan bli litt vanskelig med et slikt oppsett. Jeg får håpe at jeg kan lage en kreativ og stilig header som skiller seg ut.

Det er også mye å finne ut av. Blant annet hvordan man kan få meny under headeren og hvordan bli kvitt reklame.

Er det noen som har tips eller kommentarer til dette eller noe annet?

-Cecilie

Blogglesing

Helt siden jeg begynte å blogge har jeg lest at folk skriver om hvilke type blogger de liker best å lese. Alle, nærmest, skriver at det er viktig at det er gode bilder med i hvert innlegg. Der er jeg uenig. Nå skal jeg komme med kriterier som kan gjøre at jeg liker en blogg.

  • Godt språk. det kan være skrivefeil og trykkfeil, men et varierende språk og ikke kjempegrove gjennomgående skrivefeil.
  • Det ikke være mange bilder, men det værennoen innimellom for å illustrere. Helst skal bildene være egenproduserte, altså laget eller tatt selv, hvis ikke må det være opplyst om hvor bildene er hentet fra. og det er ikke godkjent med "google" eller "wikipedia". Bruk link. Det hjelper ikke med gode bilder om de er "stjålet".
  • Jeg liker godt at blogger jeg leser ikke er helt slik som andre. Litt unik.
  • Jeg er ikke særlig interessert i mote, så jeg droppe der meste som heter outfit og mote.
  • Jeg liker å lese dype innlegg og mindre dype innlegg, men alt må ha en mening.
  • Det ikke være en særlig fengende overskrift, man bare noe som kan gi meg inntrykk av hva innlegget hendler om. Gjerne med en vri. Men det hjelper ikke med en god overskrift, om innlegger ikke er bra.
  • Ikke blogg alt for mye om hvor dårlig du er til å blogge. Har vært inne på et par blogger der de bare blogger om hvor dårlig de har vært til å blogge den siste tiden, og det var på hvert innlegg.
  • Jeg leser det meste, dagbokstil, temablogger, alt-i-en-blogg osv.
  • Lettlest. Det har mer med oppbyggningen av innlegget å gjøre enn stil. Gjerne med mye luft i teksten, altså avsnitt. Tunge, lange innlegg kan det være jeg ikke gidder å lese til tider.
  • bør oppdateres rimelig ofte.
Dette ble egentlig litt rotete, men det får så være. Det er ingen fasit på hvilke blogger jeg liker.

Et egetknipset bilde til ære for alle de som absolutt skal ha bilder i alle innlegg.


-Cecilie

Spam

Sykt bra at blogg.no har tatt affære! Skriver du kommentarer som inneholder spam, kan du risikere å bli stengt ute fra blogg.no.

"Bloggere som gjentatte ganger poster slike umotiverte kommentarer hvor det kun oppfordres til å besøke dens egen blogg vil fra nå av bli utestengt fra blogg.no. Det betyr at bloggen din blir fjernet, og at du ikke lenger kan logge inn."

Les mer her.

-Cecilie

Om reklame og faste lesere

Det er alltid like irreterende å lese andres blogger og kommentarer når det er kjempemange som bare sprer reklame for sin egen blogg, på andres blogg. Selv får jeg ikke så mange av de selv, sikkert mest fordi bloggen min ikke er så kjempepopulær, men det er plagsomt med spemmere.

Det er flere som reagerer på dette. Bare se tegneseriestripen jeg så på bloggen til lisajosefine.blogg.no.


Så, hvorfor spammer man? Mange gjør det nok for å få mest mulig lesere og kommentarer på bloggen sin,og ikke minst havne på topplisten. Og så har du de som faktisk tjener penger på bloggen sin. Jo fler lesere som kan se reklamen, jo mer penger får de.

Av mine to månder med bloggerfaring har jeg lært at hvis jeg legger igjen en helt vanlig kommentar om et innlegg på en blogg, så vil du få svar og ofte opplever jeg at de også går inn på min blogg og leser. (Det betyr ikke at jeg kommenterer kun for å få lesere slik som spammerene, men jeg kommenterer fordi innlegget har interesse for meg på en eller annen måte.)

På nettet, som ellers i samfunnet, er høffelighet et stikkord man må huske på. Man går ikke inn i nabobutikken og reklamerer høylytt for sin egen butikk osv.

Jeg tror det folk tjener mest på er å skrive så interessant som mulig for deg selv, da vil du få lesere som har samme interesser som deg, og som kanskje kan anbefale bloggen din til andre igjen. Det er vel de faste leserne som faktisk, til syvende og sist, er de viktigste leserne.

-Cecilie

Nytt design

Jepp headeren og resten går i ett. Noe som ikkje gjør noe. Jeg ble faktisk fornøyd med designet mitt, og bare det er ikke dårlig!

- Cecilie

Om meg

 


Cecilie er mitt navn
I Bergen har jeg min havn
Jeg har levd i en-og-tyve år
Alltid med krøllete hår
Jeg har også en mann

Bloggen er litt spesiell
kanskje ikke så kontroversiell
Den handler om mitt liv
Men vær ikke i tvil
Bare en brøkdel du får vite lell

Noe må jeg alltid lage
Men jeg kan ikke klage
Jeg bruker det jeg har
Malekosten ligger klar
Jeg kan og spikre og sage

Det er én ting jeg liker best
Foto er det som gleder meg mest  
Jeg ser motiver i alt
Kameraet gjør som befalt
I alle fall etter en liten test

Dette er det du får vite
Jeg vet det er litt lite
Forresten er dikt veldig gøy
Selv om det virker som støy
Når kvaliteten ikke er av elite

 

 

bloglovin

Headere

Headere:
hits