.

Bybanen og busstilbud

Jeg skjønner ikke så mye av det nye bussystemet i Bergen. Hvilke busser som går hvor og om jeg _må_ ta den fordømte Bybanen? Jeg tror jeg må det, men det blir jo bare mer surr. Da må jeg bytte fra bane til buss om jeg skal lenger enn til "Byparken" (et penere ord for sentrum). Jeg merker at jeg blir sliten bare av å tenke på at jeg må lære meg et helt nytt system. Nå har jeg absolutt ingen argumenter for ikke å flytte lenger. Ja, jeg har venner og familie her, men ut over det har jeg ingenting.På mandag trer endringene i kraft og jeg gleder meg ikke. For vanlige mennesker går omleggingen sikkert helt fint, men for oss som er litt usikker på verden, så kommer nok dette til å være en tøff omlegging. Man tror man bor sentralt, og så bare legger man om hele verden. Hele mitt syn på verden er nå endret.

Kanskje jeg heller skal ta sykkelen fatt. Det er billigere, mer miljøvennlig og det går fortere. For å gå til Bybanen tar det meg ca. 20 min og fra der jeg kommer til å ta banen fra, så tar banen 16 minutter til "Byparken". 36 minutter. Da kan jeg heller sykle, da vil jeg spare de 15 minuttene jeg kan risikere å stå å vente. Før gikk det buss hvert 5. minutt fra Nesttun, nå går det bybane hvert 15. min. Nesten alle bussene er erstattet av en bane som er like stor som en buss og som går sjeldnere. Og i tillegg skal de bygge den ut til å gå til Flesland. Jeg ser for meg en proppfull vogn til alle døgets tider. Det kommer til å bli anerki og null køkultur. Akkturat slik som jeg opplevde i Oslo.

Hva med sykkelparkeringshus i Byparken? De har parkeringshus for sykler i Amsterdam, hvorfor ikke i Bergen? Selvfølgelig gratis og med vektere som passer på. Kanskje det da blir lettere å bruke sykkelen når man vet hvor man kan sette den. Jeg stoler ikke på sykkelparkeringene i sentrum. Dessuten må man være god til å leite om man vil finne en. Egne sykkelveier er også et nødvendig gode om man vil komme seg helskinnet gjennom sentrum på sykkel. På fortauene går mennesker i flokk og i veien blir man påkjørt av både bil og bane. Kanskje jeg er paranoid, men jeg syns at det er dårlig byplanlegging av kommunen. Jeg tror at de er ute etter de som velger sykkel. Om man sykler så får jo ikke kommunen inn penger i form av avgifter og billetter.

Sykkelen er min venn, men det er ikke Bybanen som beveger seg grasiøst, uten en lyd og uten forpliktelse til å stoppe for annet enn stasjoner. En dag kommer den til å ta livet av noen. Politikerne hadde mange alternativ, men de valgte å gå 40 år tilbake i tid for å skaffe oss en trikk.

-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits