.

For liten buffer eller for store filer...

I det siste har jeg tatt bilder i råformat + jpeg. Det er mye enklere å redigere i NEF for så å lagre som jpeg. Problemet mitt er at bufferen på kameraet er på ca 7 bilder når jeg tar i NEF + jpeg. Om jeg bare hadde tatt bilder i jpeg kunne jeg tatt opp til 33 bilder. Det er litt slitsomt i lengden, men jeg skal nok klare meg når jeg vet hva som er gale.

Først trodde jeg at det var noe gale med kameraet siden jeg ikke klarte å ta fler bilder enn ti om gangen på kort tid. Ikke ante jeg at kameraet trengte tid til å lagre filene. Og siden filene er store, kan jeg ta færre bilder før bufferen på kameraet er full.

Uansett elsker jeg kameraet mitt. De siste to måndene har jeg lært mer om fotografering enn det jeg har på fire år. Og det er bra gøy!

Tatt for lenge siden med mitt gamle kamera.
-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Cathrine Nesset - fotografi

01.08.2010 kl.00:05

Det bildet var skikkelig fint :) Det var spennende og se på! Og der det er mørkest - det blir jeg nesten litt redd av. Haha

Jeg føler jeg er inni skogen :)

Elise Henriette

01.08.2010 kl.15:29

sv: Skjønner ikke var råformat er jeg :S Folk har sagt jeg burde ta bilder i det før, men skjønner ikke hva som er forskjellen?

Jeg ser ikke på det som å ødelegge gleden over å ta bilder når jeg tar en liten pause for å fokusere på andre ting ;) Men tror det vil være bra - ikke fordi jeg er lei av å fotografere, men fordi da får jeg tid til andre ting :-)

INGEBORG ♥

01.08.2010 kl.23:29

Kjempestilig bilde :D

Cecilie

03.08.2010 kl.13:31

Elise Henriette: http://no.wikipedia.org/wiki/RAW_%28bildeformat%29 her står det litt om råformat. For mer utfyllende lesning, trykk på den engelske versjonen.

-Cecilie

Elise Henriette

03.08.2010 kl.19:34

sv: takk :)

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits