.

Linsen er teit

Jeg begynner å bli litt frustrert. På det nye kameraet er det en Nikkor 18-200mm linse. Det er vanskelig å fokusere og mange av bildene mine må jeg bare forkaste. Mulig at det bare er en vanesak, men det er utrolig frustrerende å ikke få det til. Jeg tror det er lenge til jeg kommer til å kvitte meg med min Tamron 70-300mm med "macro".
Der har jeg fått helt feilt fokuspunkt, noe som ødelegger bildet. Jeg tok mange slike dårlige bilder før da jeg bare hadde 18-55mm kitlinsen til mitt D50. Kanskje det bare er jeg som ikke takler overgangen fra nybegynnerkamera til litt proffere.

Det er kanskje viktig å nevne i denne sammenhengen at jeg stort sett bare bruker manuell fokus. Kanskje jeg skal sverge til autofokus enn så lenge.


Heldigvis er det ikke bare dårlige bilder jeg tar.

Jeg må bare ta masse bilder for å bli kjent med linsen, selv om jeg syns den er litt teit til tider. Jeg skal til Kreta i sommer, og der må jeg da kunne klare å ta masse bilder. Både gode og dårlige.

Er det noen som har fototips, er det bare til å slenge dem i kommentarfeltet.

-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

er det sånn at du selv må stille inn fokuset på linsen? da skjønner jeg at det er vanskelig, men ellers er det jo ganske lett .. :)

Cecilie

27.06.2010 kl.15:21

Bianca: Jeg mååå ikke fokusere manuelt, men ofte sparer jeg tid og knips på å fokusere manuellt fremfor å la kameraet gjøre jobben. Ofte blir bildene finere av det, syns jeg, fordi man kan få fokuset til å være der en selv ønsker. Selvfølgelig, er linsen "teit" og ikke fokuserer der jeg vil, selv om jeg trodde det jeg ville skulle være i fokus var i fokus, så er det klart at man kan med fordel bruke autofokus. Egentlig syns jeg ikke at det er profesjonelt å ta bilder med autofokus. det blir liksom aldri mine egne bilder, selv om jeg har valgt motiv og trykket på knappen.

Ha en finfin dag

-Cecilie

Linn Absofuckinglutley Jones

27.06.2010 kl.16:24

Stillig! :)
jeg bruker ofte autofokus jeg for jeg føler jeg ikke alltid ser skarpt nok gjennom kamera.. det jeg tror er perfekt viser seg ofte og være ute av fokus... Men det tar sykt lang tid og ta ett bilde da, hehe. Nå har jeg bare nikon 18-55mm (kit obj)og autofokusen klikker innimellom..

Cecilie

28.06.2010 kl.15:06

s i a : Autofokus bruker jeg bare om jeg virkelig ikke får det til selv. Jeg må nok øve meg på ta bilder på den manuelle måten med lisen. Jeg tror egentlig at nikon18-55mm er en autofokuslinse siden fuksringen er så lett, men den kan bli brukt manuelt. Kanskje det det bare er vanskeliger å fokusere når det blir litt avsand til motivet eller når en tar vidvinkelbilder. Dessuten blir alt mye mindre i søkeren.

Masse babling:S

-Cecilie
//bare og bable :) det har både autofokus og manuell instilling ja (viss det var det du mente) Har vel mer problemer med autofokus på nært hold, noe den mener ikke kan fokueres inn klarer jeg fint gjøre manuellt.. Men på manuellt bommer jeg innimellom, men men, det er vel kanskje bare trening :) Syns det som ser klart ut i søkeren ofte blir uklart... hm. Men jeg er jo bare nybegynner :)

Cecilie

28.06.2010 kl.15:24

s i a : Jeg hadde en slik linse til mitt gamle kamera. Egentlig er den ikke så god, men den fungerer greit som nybegynnerlinse. Etterhvert blir det vel aktuelt å anskaffe en ny linse når du ser hvilket behov du har. Da jeg fikk meg en ny linse etter 18-55mm følte jeg meg som en ti ganger bedre fotograf.

Det jeg mente med at det i hovedsak var en autofokuslinse var at det ikke er så mye motstand i fokusringen. Altså at når man har stilt inn manuelt, så kan den fort komme ut av fokus siden den lett beveger på seg. Jeg tror den er lett fordi da trenger ikke linsen stor "motor" til å fokusere i autofokus, noe som også vil si at linsen blir billigere og grei å ta mad i kitpakker.

Jeg skulle ønske at søkeren i kameraet mitt var større, eller at det kunne gå an å zoome inn i søkeren og ikke på bildet, slik at det lettere gikk an å få detaljer fokusert selv med litt videre vinkel. Jeg må sjekke om det er mulig i mitt nye kamera. Jeg vet faktisk ikke om det eksisterer.

-Cecilie
//aha, nå tok jeg den. Ja det veldig likte motstand når jeg stiller manuellt. Pleier automatisk og holde på den når jeg tar bilder, nå vet jeg logikken bak hvorfor jeg gjør det. hehe

Ja det hadde vært praktisk, bakvendt og se etterpå for da kan jo øyeblikket ha passert og bildet ble utav fokus.. Vet ikke om noe sånt eksisterer.

Og om objektiv så har jeg kjøpt sigma 10-20mm og nikon 50mm F1.4 brukt nettopp, snart på vei i posten. Det blir nok en ny opplevelse. Skulle ønske jeg hadde fullformatskamera da men, det er dyrt!

Cecilie

28.06.2010 kl.18:50

s i a : Det ser ut som et bra kjøp:) 10-20mm er drømmen. Noen ganger skulle jeg virkelig ønske at jeg hadde hatt en vidvinkellinse, slik at jeg kunne fått med alt jeg ville på bilder.

Jeg er ikke helt der enda når det kommer til fullformatskamera. Visst nok har det samme effekt å bare bruke objektiv tilpasset bildebrikken. Jeg merker at det er et tema jeg må lese meg opp på før neste gang jeg skal kjøpe nytt kamera. Jeg har nettopp fått et D90 og er veldig førnøyd. Hvilket kamera har du (jeg er nysgjerrig)?
//Jeg har nikon d5000 :) Er litt treig og svare desverre. hehe. glemmer og se på svar på sida mi ;)

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits