.

Kvinneundertrykking?

Nå i disse tider er det mye snakk om den svenske Kronprinsessen som skal gifte seg og at hun skal bli fulgt til alters av sin far, Kongen. Det er kvinnediskriminerende. Det symboliserer at faren gir sin eiendom, kvinnen, til mannen. Det er mange som sier at det ikke er diskriminerende, fordi man kan velge selv.

Etter at jeg leste artikkelen på nrk.no om akkurat dette, fikk jeg assosiasjoner til hijabdebatten. Alle skal ha det til at det er kvinnediskriminerende og bør forbys, bare ikke de som faktisk bruker det. De mener at det er valgfritt, men de velger å gå med det.

Pussig at tradisjoner som symboliserer kvinneundertrykking skal være greit, bare det er kristne nordmenn som benytter seg dem. Man velger jo selv, ikke sant?

-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

kvantitet

30.05.2010 kl.14:41

Dette er kun en del av debatten. Vi ser veldig gjerne på undertrykkelse i andre land som ikke kun en del av diskriminering, men også undertrykkelse. Til tider også vold. I norge vil lignende handlinger sett på som tradisjoner. Det at man ikke klarer å se objektivt på det er veldig synd. Men samtidig er det veldig vannskelig å forby alt som på noen måte er undertrykkende.

Hijab kommer nok ikke til å bli forbudt. Men kanskje Burka, og da av mer praktiske årsaker (man har jo ingen anelse om hvem som er under der).

Men du har helt rett, vi nordmenn burde prøve å se på oss selv med litt klarere øyne.

Btw nydelig blogg, elsker bakgrunnen din!

Lotte.

30.05.2010 kl.19:41

Først må jeg bare si at jeg synes dette med at far følger datter til alters er langt ifra kvinnediskriminerende. Som du sier velger man helt selv om man ønker dette, og man kan da ikke avskaffe alle tradisjoner fordi de undertrykker kvinnen.

Har ikke tenkt på det sånn før, men du har jo faktisk helt rett. Jeg har selv mange venner som bærer hijab helt frivillig. Alikevel påstår så godt som alle nordmenn at hijab er noe kvinneundertrykkende, men med en gang det er en norsk tradisjon som kan oppfates som diskriminerende blir det med en gang noe annet.

megog44

31.05.2010 kl.14:22

Synes egentlig ikke at det at faren "gir bort" datteren er så kvinnediskriminering jeg da. Det er kanskje en etterlevning fra den tiden der det kanskje symboliserte det. Men nå er det bare en koselig ting å gjøre etter min mening. Og det er jo også valgfritt. Noen går alene, noen går med moren og faren, noen går med moren, noen går med faren osv... Det kan ikke sammenlignes med bruk av burka og hijab. Dessuten er det mange som bruker iallefall hijab frivillig, av egen vilje..

Cecilie

31.05.2010 kl.15:04

megog44: Nemlig. I dag syns man ikke at det er kvinneundertrykkende, med det har en gang vært det (at en kvinne går fra å bli eiet av sin far til å bli hennes manns eiendom). Mange syns at det er en fin ting. Det samme er det med hijab (jeg har ikke nevnt burka). Det har vært kvinneundertrykkende, men nå er det for de fleste en tradisjon, noe som symboliserer identitet og ikke undertrykkelse. Derfor kan de sammenlignes. Leser du artikkel jeg har linket til, vil du se at man lett kan trekke paralleller til hijabdebatten ut fra det mange sier.

-Cecilie

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits