.

Mobbing

Det virker som om det er en gjennomgående tanke blant lesere av blogger, at det er lov å mobbe bloggere bare fordi de er på topplisten, og at disse bloggerene må finne seg i å bli mobbet, bare fordi de er på en liste.

Sånn seriøst... Er folk helt dum i hodet? Det er ikke lov å mobbe/trakasere uansett om det er ansikt til ansikt eller på nettet. At man ikke kan tenke seg til det selv, er helt merkelig.

Vi har vel alle opplevd å bli mobbet på nettet på en eller annen måte, men det betyr ikke at vi kan fortsette med det mot andre. Slik jeg ser det, blir det heller ikke rett å mobbe folk fordi de har noe som vi skulle ønske vi hadde. Det kan være plassering på toppliste eller at man bare er den man er. Nei, jeg skal ikke komme med "alle som mobber bloggere er bare sjalu!", men jeg tror i noen tilfeller tror man at det er greit fordi "hun er tross alt på topplisten". Og hva er det man kritiserer? Alle mulige småting. "Du har stygge lår". Og hva så?

Også på skolene er mobbing utbredt. Da jeg gikk på barneskolen ble vel 1/3 av klassen mobbet på ett eller annet tidspunkt i løpet av de 7 årene jeg gikk der. De fleste var vel jenter (ut i fra det jeg kan  huske). Selv ble jeg mobbet fordi at jeg klippet håret mitt kort(!), andre ble mobbet fordi de så ut som det de gjorde og hvordan de oppførte seg. Skolen drev med organisert beskyttelse av mobberne, og det gjør de enda. Jeg har hørt om foreldre som har gått til sak mot skolen/kommunen fordi de støtter mobberne i stede for å gjøre noe med mobbingen. Hvordan saken har gått, vet jeg ikke, men håper de vinner frem!

Det er ille nok at skoler beskytter mobberne (de har det tross alt ikke godt i livet), men når lærere(!) mobber andre lærere og elever så er det noe helt gale. Jeg hadde, på ungdomsskolen, en lærer som trodde han var så mye bedre enn alle andre og han hang ut enkeltelever og medlærere forran klassen. Hvilke signaler tror han at han sender ut ved å gjøre det?

Jeg blir sint når man beskytter mobbere. Uansett hvem det er eller hvorfor de gjør det. Når skal man lære seg forskjellen på rett og galt? Og hvorfor har mobbing en så stor aksept blant folk? Helt ærlig, så kan jeg ikke fatte det. Vanligvis kan jeg se ting fra flere sider, men dette er noe jeg ikke kan verken fatte eller begripe!


Alle er forskjellig, men det er ingen som fortjener å bli mobbet.

-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Anne Karoline

20.05.2010 kl.18:56

Svar: tusen takk :)
Det er helt meningsløst og vilt. Mobbing er ikke lov. Skrev selv et innlegg om topplisten og mobbing. Folk kan da virkelig ikke tenke på hva de gjør? Jeg ser heller ikke dette fra noen som helst annen side enn at dette ikke er lov, ikke for noen.

Hyzilla

20.05.2010 kl.21:57

Vil du vinne 3 Eos ? Meld deg på , på min konkuranse ! :D

Model&Vertinne - SarahSæter

20.05.2010 kl.22:05

det har du helt rett i..

christiane

20.05.2010 kl.22:12

utrolig bra skrevet. og alt er jeg enig i

Zainab Yuukii

20.05.2010 kl.22:17

Fornuftig blogg! Enig med deg.

Idun Woho

20.05.2010 kl.22:17

Mobbing er tragisk! Og topplistebloggerne er faen bare mennesker, de ekke roboter slik visse tror. Måtte mobbere brenne evig langt i helvete. Har sjøl blitt mobba, og det er faen ikke gøy. Det er ikke lov heller, men enkelte lærere driter i det.

Lene-Mari

20.05.2010 kl.22:19

Flott innlegg! Veldig enig!

Mobbing er ikke OK, uansett.

Linda Andersen

20.05.2010 kl.22:27

Enig meg deg der, ingen fortjener å bli mobbet! Uansett!

gerdinstang

20.05.2010 kl.22:55

Hvis noen blir så forferdelig provosert av noens innlegg eller blogg, er det bedre å uttrykke seg saklig, og unngå person-angrep. Det er helt latterlig at noen kan kritisere andre, når de oppfører seg som idioter selv. Mobbing er et tegn på usikkerhet og svakhet, og mobbing av sine medmennenesker burde en heve seg over.

Lene

20.05.2010 kl.23:39

Jeg tror mange som mobber over nette ALDRI hadde turt å sagt slike ting til noen face to face. Jeg tror at de tror de er veldig tøffe bak datan. men de er bare FEIGE!!! det går greit å si ting på en ordentlig og sakelig måte men å trakkasere folk og kalle folk for stygge ting som bitch.hore,fitte osv blir for dumt og for barnselig altså! De som mobber og rakker ned på andre er de som har dårlig selvbilde og er usikkre...

klikkchick

21.05.2010 kl.13:06

Sv : Ja det offentlige er rævva. Nav maser på at folk ikke skal leve på sosialen, men de må jo pent det når ingen vil hjelpe de som faktisk vil jobbe! Nei, Norge er æsj om dagen:p

Btw, er enig i det du skriver. Personangrep og mobbing er så slemt at det er sykt!

tonje

25.05.2010 kl.14:36

Ja, jeg har også sett noen blogger med en del upassende mobbing.

Folk har blogg for forskjellige grunner, men de med retning for å mobbe andre må bare få seg noe annet å gjøre altså.

Fint skrevet forresten! :)

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits