.

Å sole seg - statistikk

Jeg lekte meg med statistikken på kvasir i sted og fant noe valdig interessant.Statistikken viser at på vinteren og tidlig om våren søker man mye på solarium, solkrem blir mest aktuelt når sommeren nærmer seg. Midt i solkremsesongen er også selvbruningssesongen. Solarium holder seg jevnt høyt hele året, mens solkrem søkes på bare på tidlig på sommeren.

Jeg går ut fra at statistikken kan representere soltrendene blant befolkningen.

Hva kan man lese ut fra en slik statistikk?
Det jeg ser når jeg ser på grafen, er at man soler seg hele året, og presset for å se brun ut, spesielt i og etter sommeren er stort, eller så er det bare et stort ønske om å være brun. Jeg ser også at solkrem kanskje brukes oftest når men soler seg ute i solen.

Når man bruker solkrem i solen, men ikke i solarium, begynner jeg å lure. Strålingen i solarium er da mye sterkere enn i solen. Er det for å unngå å bli solbrent, eller at foreldre og andre kan passe bedre på når man er på solferie?

Det kan tenkes at de som søker på solarium leiter etter forskning på strålefaren og annen risiko ved solariumssoling, men jeg tviler. Det kanogså være at de osm søker på solarium ønsker å ta de sunne ti minuttene en gang innimellom som man har godt av, og at de prøver å finne et solstudio. Noen er det nok, men jeg tror mange av dem faktisk tar solarium, og har det som "interesse", og da også søker på det.

Kanskje det faktisk er en helt annen gruppe mennesker som søker på solkrem enn de som søker på solarium. Unge jenter søker på solarium, og bekymret foreldre søker på solkrem.
Ja, jeg vet at det ikke bare er unge jenter som soler seg i solarium, men de utgjør en stor gruppe av dem som gjør det.

Trenden er vel at man skal være brun hele året. Jeg for min del, syns at det er mange som er finere med litt blekere hud enn å være konstant knallbrun. Det stjeler liksom litt av gleden ved å sole seg på sommeren, når man er like brun hele året.

-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Stine

17.05.2010 kl.19:16

fin blogg du har ;)

Guffene- that's what you get

17.05.2010 kl.19:17

Fiin blogg :)) Hadde vært koselig med en kommentar tilbake ! < 3

- Bettine

martemikkelsen

17.05.2010 kl.19:18

hehe, morsomt :)))

hyzilla

17.05.2010 kl.19:22

Vil DU være med på Topplista mi ? Og få en vurdering på bloggen min ? Meld deg på da !!! www.hyzilla.blogg.no

Tiffany Roxanne ☮

17.05.2010 kl.19:29

Du har nok ganske rett. Jeg tok solarium en gang i blant tidligere i år og det var fordi man egentlig bare føler seg litt bedre etter på. Vet ikke hvorfor da, men ;P

Kjempefin blogg du hadde! :)

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits