.

Selvstendighetserklæring

Jeg har gått på skole i 14 år... 14år! Det er noe helt vanvittig lenge! Kanskje det er på tide med en pause for å holde på med noe annet en stund. Studiene forsvinner ikke, og jeg får leve og ikke bare stresse. Det er kanskje løsningen på alle mine problemer.Her er en liste over hvorfor jeg ønsker å ta et jobbeår:

 1. Jeg trenger penger,
 2. jeg liker ikke å ha studielån,
 3. jeg trenger en pause,
 4. jeg trenger å jobbe,
 5. jeg trenger fritid når jeg er hjemme,
 6. jeg trenger å komme meg opp om dagene,
 7. jeg ønsker å kunne bidra mer i privatøkonomien,
 8. jeg ønsker å kunne drive med ting på fritiden igjen (noe jeg ikke takler med studiene hengende over meg),
 9. jeg må bli litt mer moden før jeg kan studere, føler jeg,
 10. jeg håper at jeg, når jeg begynner å studere igjen, er mer klar til å kunne studere og ha en jobb ved siden av,
 11. jeg trenger å leve mitt eget liv og ta mine egne avgjørelser,
 12. jeg blir glad og lettet av tanken på å jobbe et år,
 13. jeg trenger å utfordre meg selv litt,
 14. jeg tror nye utfordringer vil styrke selvtilliten min betraktelig,
 15. jeg får ikke noe ut av å studere, slik tingenes tilstand er nå,
 16. det vil gjøre mer godt enn vondt å jobbe en stund
 17. jeg lever her og nå, og jeg er lei av å sette livet mitt på vent, bare fordi alle syns at det er mest fornuftig å gjøre ditt og datt,
 18. om jeg tar et år fri fra studiene, kommer jeg ikke til å finne meg selv eller hva jeg skal gjøre, men jeg vil kanskje se konturene av noe større, om jeg er på rett vei

Atten punkt, eller argumenter, for å ta et friår. Listen er egentlig mye lenger, men det er det å komme på alt som skal stå der.

Dette er min selvstendighetserklæring og jeg er stolt av at jeg har kommet frem til en, kanskje livsviktig, beslutning helt på egenhånd. Jeg har da alltid gått mine egne veier og jeg har alltid stolt på meg selv. Det er alle andre jeg ikke stoler på. Kampen for tilværelsen er mellom meg og resten av verden, og slik har det alltid vært. Jeg må bare tørre å ta sjanser og ytre det jeg mener.

Jeg vet at det er mange som mener at det vil være helt idiotisk å jobbe i stde for å studere, men jeg trenger det, både for å få fri fra studiene og stess og fordi jeg trenger å tjene mine egne penger med alt det innebærer. Det er en fordel om jeg er moden og motivert når jeg sitter på skolebenken igjen, i stedet for å være lei, sliten og lat.

Ok, jeg skal slutte å begrunne min egen beslutning oven for meg selv og alle andre. Cecilie befaler, og slik blir det. Jeg er da, pina meg, et voksent, selvstendig menneske med egen forstand! Jeg vet best når det kommer til ting jeg vet best om og dette er da en av tingene.

"Jeg, Cecilie, vil med dette meddele at jeg er et voksent, selvstendig menneske som står på egne ben. Gjelder fra og med 11. Mai 2010."

-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Mone Beate

11.05.2010 kl.20:02

Hurra for deg! :) Studier kan man alltids ta senere, når det passer. Aldri for sent! Vurderer selv å ta et nettstudie, for da kan man kombinere det med en eventuell jobb (som jeg håper ikke blir for lenge til), mann og barn.

Hvem vet, kanskje du finner deg selv mens du tar et friår? Alt kan skje, vet du :) Ønsker deg lykke til!
Ha en fin kveld videre <3

Elisabeth

12.05.2010 kl.17:57

Gratulerer!! Dette kommer du sikkert tiul å klare kjempeflott, uansett. Det er viktig å tenke litt seg selv innimellom alt som skal gjøres:)

Gleder meg til fredag:D

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits