.

When in Rome, Do As the Romans Do del2

Når jeg er ute å reiser, har jeg på forhånd lest meg opp på lokale skikker, lover og regler fordi at er man i et fremmed land, så må man følge det landes lover. Gjør man noe ulovelig, og blir dømt, gjelder også deres strafferammer. I Norge har vi relativt milde straffer, men det er ikke slik i resten av verden.

I noen land er det ikke nok med fengsel, men kanskje også offentlig pisking. Man kan få dødsstraff og samfunnsstraff. Det er bare politikken i landet. I Sør-Amerkia har de store problemer med smugling av narkotiske stoffer og velger å slå hard ned på det. I Dubai kan du risikere én måneds fengsel for å kysse noen. I mange land i verden praktiseres det dødsstraff for drap, og i noen også for sex utenfor ekteskapet.

Er man i et land, er det deres lover og regler som gjelder, uavhengig av hvem du er og hvilket statsborgerskap du har. Som nordmann kan du ikke reise ut på tur, gjøre noe kriminelt og forvente at UD skal rydde opp for deg. Det går dessverre ikke. Tror du det, er du bra naiv. Kanskje du syns at det er urettferdig å få en måneds fengsel for kyssing, eller 20 års fengsel for narkotikasmugling, men det er ikke relevant. Det som faktisk er relevant er du begikk et lovbrudd i et annet land, og da må du forholde deg til de strafferammer som de har i landet. Er du heldig blir du en del av folketrygden i landet.

Vil du ikke ta konsekvensen for en forbrytelse, så ikke begå den, eller, ikke reis til det landet i utgangspunktet.

Som jeg har sagt før, og sier igjen: When in Rome, do as the Romans do!
-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits