.

Om reklame og faste lesere

Det er alltid like irreterende å lese andres blogger og kommentarer når det er kjempemange som bare sprer reklame for sin egen blogg, på andres blogg. Selv får jeg ikke så mange av de selv, sikkert mest fordi bloggen min ikke er så kjempepopulær, men det er plagsomt med spemmere.

Det er flere som reagerer på dette. Bare se tegneseriestripen jeg så på bloggen til lisajosefine.blogg.no.


Så, hvorfor spammer man? Mange gjør det nok for å få mest mulig lesere og kommentarer på bloggen sin,og ikke minst havne på topplisten. Og så har du de som faktisk tjener penger på bloggen sin. Jo fler lesere som kan se reklamen, jo mer penger får de.

Av mine to månder med bloggerfaring har jeg lært at hvis jeg legger igjen en helt vanlig kommentar om et innlegg på en blogg, så vil du få svar og ofte opplever jeg at de også går inn på min blogg og leser. (Det betyr ikke at jeg kommenterer kun for å få lesere slik som spammerene, men jeg kommenterer fordi innlegget har interesse for meg på en eller annen måte.)

På nettet, som ellers i samfunnet, er høffelighet et stikkord man må huske på. Man går ikke inn i nabobutikken og reklamerer høylytt for sin egen butikk osv.

Jeg tror det folk tjener mest på er å skrive så interessant som mulig for deg selv, da vil du få lesere som har samme interesser som deg, og som kanskje kan anbefale bloggen din til andre igjen. Det er vel de faste leserne som faktisk, til syvende og sist, er de viktigste leserne.

-Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits