.

Oreokake

For noen år siden fant jeg en fantastisk oppskrift på oreokake på nettet. Kaken er, etter min mening, bedre enn den du kan få kjøpt på peppes og deli! Den er mektig og god, og passer derfor til store og små besøk. Jeg skriver små besøk, for da får man rester til overs, noe man sikkert får uansett. Denne kaken smaker bedre dagen der på.

Oppskriften er her:


Dette trenger du:

- ca. 450 g Oreo Cookies (eller annen sjokoladekjeks med fyll)

- 100 g smeltet smør
- 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225 g) - myknet
- 2,5 dl melis
- ca 3,5 dl piska krem (Menkomel Wipping egner seg bra)
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose sjokolademousse Toro
- 3 dl melk til moussenFremgangsmåte:


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter. Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.


Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.


Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.


La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.Linken til forumet jeg fant den i er her. Der er også flere tips til kaken:)

- Cecilie

Ingen innlegg i kommentarfeltet

Mari.

22.03.2010 kl.00:12

Namnam!

mycupcake

22.03.2010 kl.12:52

ser god ut. hadde vært gøy om du la ut et bilde av den en gang

Cecilie

22.03.2010 kl.13:19

Mari: Den er utolig god:) prøv den!

Mycupcake: Skal ta et bilde av den neste gang jeg lager den. Mulig at det ikke blir så lenge til i disse pensumlesingsdagene:)

Veronica S

25.03.2010 kl.14:49

Oreokake er kjempegodt. Jeg har brukt de derre DOTS kjeksene, de sorte, for de smaker jo Oreo og de har sluttet å selge Oreo kjeks på Coop-obs.

Cecilie

25.03.2010 kl.14:57

Det er min favorittkake. Passer til alle slags besøk og koseligheter:)

DOTS er visst nok også billigere enn Oreo. Så lenge det er sjokoladekjeks så skal det funke:)

Veronica S

26.03.2010 kl.12:29

Ja. de er mye billigere enn oreoene;) og mer fyll i dem!

Skriv et innlegg til kommentarfeltet

hits